Microsoft'tan gelecekte bir battle royale hamlesi görecek miyiz?

Hürkan Çalışkan 30.04.2018 - 14:28
Anlaşılan Microsoft’un şuan için böyle bir derdi yok.

Microsoft’un Xbox bölümünün patronu Phil Spencer, bir Twitter kullanıcısının sorusu üzerine  Microsoft’un kendine ait bir battle royale projesinin şu anda ihtimal dışı olduğunu belirtti.

PUBG ve Fortnite’a rakip olmak pek akıllıca değil

Bildiğiniz gibi Fortnite, PlayerUnknown’s Battlegrounds gibi battle royale oyunları günümüzde altın çağını yaşıyor. Hem oyuncular hem de yayıncılar arasında oldukça önemli bir yer edinen battle royale oyunları, haliyle geliştiricilerin de gündemlerinde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde bir Twitter kullanıcısı Xbox patronu Phil Spencer‘a, battle royale tarzının Microsoft geliştiricilerinin gündeminde olup olmadığını sordu. Spencer ise,  zaten gündemde Fortnite ve PUBG gibi muazzam oyunların yer aldığını, iki oyunun da kendine has özelliklerinin bulunduğunu ve bu oyunların içeriklerinden farklı bir şey yapmadan bir battle royale oyununu piyasaya sürmenin pek akıllıca olmadığını belirtti. Dolayısıyla Microsoft’un şuan için herhangi bir battle royale konsepti üzerinde durmadığı söylenebilir.

Xbox patronu Phil Spencer’ın bu konuda haklı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü her iki oyununda milyonlarca oyuncusu var. Ayrıca Xbox üzerinde özel bir konsepte sahip PUBG satışları da oldukça iyi gidiyor. Ancak bu yine de, gelecekte Microsoft  tarafından kesinlikle bir battle royale oyunu göremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Üstelik Battlefield 5 ve Call of Duty: Black Ops 4 gibi üçüncü şahıs oyunların bu yolda ilerlediğini zaten görüyoruz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 01:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2018 16:53
Poor Spencer haklı değil. Pubg en çok PC'de, Fortnite en çok PS4'te oynanıyor. Xbox almak için sebep kalmıyor. Sony nasıl GOW ile ninja gaiden'ı yıktıysa Microsoft'ün oyun yapıp bu oyunları devirmesi gerekiyor. Başka türlü 1. olamazlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, kendine ait bir battle royale oyunu yapacak mı?
İlginizi Çekebilir