Microsoft kullanıcıların kendi Xbox tamirlerini yapmalarına izin vermeyi planlıyor

Murathan Özlü 8.10.2021 - 20:22
Microsoft As You Sow isimli yatırım firması ile varılan anlaşma sonucunda kullanıcıların kendi Xbox tamirlerini yapmaya izin verileceğini ifade etti.

Microsoft kullanıcılarına Xbox tamiri dahil bütün cihazlarını kendileri tamir etmeleri konusunda izin vermeyi planlıyor. Microsoft'un kararı yatırımcıların baskılarının ardından aldığı iddia ediliyor. Yani yakın zaman içerisinde, bir Xbox kullanıcısı cihazını tamir etme konusunda insiyatif alma hakkında sahip olabilir.

Xbox tamiri ve benzeri cihaz tamirleri Microsoft'un tekelinden çıkabilir

Bu Haziran ayında "As You Sow" adındaki bir yatırımcı hakları firması Microsoft'u köşeye sıkıştırmış ,Microsoft'un kullanıcılarına kendi cihazlarını tamir etme hakkı vermesi durumunda elde edebileceği çevresel ve sosyal avantajları araştırmasını talep etmişti. Aylar süren pazarlıkların ardından Microsoft'un, bu araştırmayı yapmayı kabul ettiği ve araştırma sonuçlarına göre -en geç 2022 sonunda- hareket edileceği konusunda söz verdiği belirtiliyor.

Xbox tamir

Şu an Microsoft Xbox Series X'lerin kullanıcı tarafından parçalara ayrılmasına izin vermiyor.  Buna gerekçe olarak da müşterilerin cihazlarının güvenilir şartlarda tamir edilmesini hak ettiklerini ve kendi servislerinin bu kalitede hizmeti sunmasını gösteriyordu. Ayrıca böylece Xbox kullanıcılarının özel yaşamlarının, güvenliklerinin ve sağlıklarının (yaralanma vb. durumlar) da korunduğunu ifade ediyorlardı. 

Microsoft'un aldığı karar değişikliğini, kullanıcıya insiyatif  -ve dolayısıyla özgürlük- verilmesi dolayısıyla son derece olumlu bulan bir kitle var

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 11:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2021 16:15
İyi olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft kullanıcıların kendi Xbox tamirlerini yapmalarına izin vermeyi planlıyor
İlginizi Çekebilir