Microsoft Nokia'yı satın aldı!

Merlinin Kazanı 25.04.2014 - 16:06
Microsoft Nokia'ya "Hoş geldin" Dedi!
Microsoft, Nokia'nın cihazlar ve servisler bölümünün satın alınma sürecini tamamladığını duyurdu. Satın alma sürecinin onaylanması, iki organizasyonun tek bir takım halinde aynı çatı altında birleşmesinin ilk adımını oluşturuyor.
Microsoft Nokia'yı satın aldı!
Microsoft CEO'su Satya Nadella, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Nokia Cihazlar ve Servisler ailesinin aramıza katılmasından memnuniyet duyuyoruz. Nokia’nın mobil alanda sahip olduğu birikim ve deneyim, Microsoft’un dönüşüm sürecinde önemli bir rol oynayacaktır. İş ortaklarımızla birlikte ‘önce mobil, önce bulut’ anlayışıyla yeni inovasyonları hızla hayata geçirmeye devam edeceğiz."

Microsoft Devices Group Başkan Yardımcısı olarak Nadella’ya bağlı olarak çalışacak olan Nokia eski Başkanı ve CEO’su Stephen Elop, Lumia akıllı telefonlar ve tabletler, Nokia mobil telefonlar, Xbox, Surface ve Perceptive Pixel (PPI) ürün ve aksesuarlarından oluşan cihaz iş kolunu yönetecek.

Microsoft ayrıca dünya genelinde 50'den fazla ülkede 130'tan fazla konumda yer alan akıllı telefonlar, mobil cihazlar ve hizmetlere yönelik tasarım, geliştirme, üretim, pazarlama ve satış konusunda endüstriyel deneyime sahip personeli ve fabrikaları bünyesine alacak.

Ayrıca mevcut tüm Nokia ürünlerini garantisi bundan böyle Microsoft tarafından sağlanacak.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Nokia'yı satın aldı!
İlginizi Çekebilir