Microsoft, oyun dünyasının Netflix'i olmak istiyormuş

Ahmet Özçilingir 21.01.2019 - 16:03
Microsoft'un CEO'su diyor

Bu nesli özel oyunlar konusunda adeta pas geçen Microsoft gelecek nesilde farklı bir strateji ile oyuncuların karşısına çıkacak gibi görünüyor. Dijital satış platformlarına Mircosoft Store, Xbox Game Pass gibi platformlara büyük yatırımlar yapan firmanın, oyun dünyasında çığır açacak abonelik sistemleri üzerinde çalıştığı biliniyor. Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, teknoloji devininin gelecek planları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Microsoft yeni nesilde taşları yerinden oynatabilir

Microsoft, Xbox Game Pass ile abonelik servis hizmetinde oldukça başarılı bir sonuç elde etti. Yeni nesilde de Xbox Game Pass kütüphanesinin genişlemesi ve abonelik servisinin gelişmiş bir şekilde oyuncuların karşısına çıkması bekleniyor. Micorsft'un CEO'su Satya Nadella bu konuda iddialı açıklamalarda bulundu. Nadella, teknoloji devinin gelecek planlarıyla ilgili, "Microsoft oyun dünyasının Netflix'i olmayı planlıyor" diyerek iddialı bir açıklama yaptı. Nadella açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Kullanıcılar dizüstü bilgisayarlardan cep telefonlarına kadar herhangi bir cihazdan oyunlara erişebilecek. Bu, çoğu insanın erişemediği, televizyon ve oyun konsollarına olan ihtiyacı ortadan kaldıracaktır." Siz ne düşünüyorsunuz bulut tabanlı servisler sizce de oyun dünyasının geleceği mi?

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 14:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ludacris
Ludacris 23.01.2019 10:27
Konsolda oyun oynamak çok maliyetli oldu. Xbox game pass alınsa bile, buradaki oyunları oynamak için ayrıca xbox live gold aboneliği alınmalı. Konsollar üzerinden online oynamak ücretsiz olmalı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.01.2019 09:19
fiyatları düşür olursun netflix en kötü fiyatı 12tl sende live i 12tl yap dünyayı yönetirsin :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.01.2019 00:05
o var zaten oyun dunyasının netflixi steamdır :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.01.2019 21:14
Tabiki geleceği yalnız uzak bir geleceği çünkü daha üzerinde çok çalışılması gerekiyor. Bence şu andaki devrim gamepass çok ama çok sağlam bir sistem yalnız üyeliği biraz pahalı bence ederi 30 tl. Türkiyedeki oyun fiyatlarını düşünürsek bu şekilde kiralamak mantıklı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.01.2019 20:06
" abonelik servis hizmetinde " başarısız olmalarının veya olacaklarının sebebi bu kelimelerde saklı. Steam neden başarılı oldu neden büyüdü ve büyümeye devam ediyor abonelik saçmalıkları olmadığı için. sıkı takip ediyorum insanları abonelik sistemlerine yönlendirmeye çalışıyorsunuz ama tutmayacak...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, oyun dünyasının Netflix'i olmak istiyormuş
İlginizi Çekebilir