Microsoft, oyun geliştiricilerine fazla para harcamak istemiyor

Furkan Güler 12.09.2017 - 10:50
Obsidian'ın CEO'sundan ilginç açıklamalar geldi

Sekizinci konsol jenerasyonunda market payını Sony'e kaptıran Microsoft, yine de Xbox One'ın marka değerini yükseltmeye çalışıyor. Hali hazırda Rare'ın Sea of Thieves, Coalition'ın Gears of War, 343'ün Halo, Turn 10'in Forza Motorsport, Undead Labs'in State of Decay ve Playground'un Forza Horizon oyunları üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bu markalardan bazıları Xbox 360 döneminde oldukça büyük kitlelere ulaşsa da, Xbox One platformlarında maalesef beklenen etkiyi yapamadılar. 

Microsoft, oyun geliştiricilerine fazla para harcamak istemiyor

Obsidian Entertainment'ın CEO koltuğunda oturan isim Feargur Urquhart, yabancı basın ile yaptığı röportajda Microsoft hakkın konuştu. Daha öncesinde Xbox One'ın özel oyunu olan ancak sonrasında iptal edilen Stormlands'i geliştiren Obsidian Entertainment'ın tepe ismi, Microsoft'un daha fazla bağımsız stüdyo ile çalışmak istediğini duyurdu. Urquheart'a göre Microsoft, Ninja Theory veya Obsidian Entertainment gibi büyük küçük bütçeli oyun yapan stüdyolara destek vermek istiyor.

Microsoft, bağımsız geliştiriciler ile çalışmak istiyor.

Feargur Urquheart'ın söylediğine göre Microsoft'un oyun geliştiren firmalara pek fazla para dökmek istemediğini anlayabiliriz. Hali hazırda oyun geliştirmenin oldukça maliyetli olduğu bu günlerde Microsoft'un bu eylemini doğru buluyorum. Ancak kaliteli ve ayakları yere basan bir oyun istiyorsak, maliyetinin de büyük olması gerekiyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 23:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2017 21:40
Tek kelimeyle bitiksiniz. Nintendoda toparlıyor çok şükür. En kısa zamanda switch alacağım ps4ün yanına. Xbox alacağıma pc toplarım daha karlı. En azından pilli kontrolcü derdi yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, oyun geliştiricilerine fazla para harcamak istemiyor
İlginizi Çekebilir