Microsoft, oyunculuk tarafında bulut sistemlerine yatırım yapıyor

Furkan Güler 31.01.2018 - 14:06
Xbox markasının hizmetleri genişletiliyor.

Xbox markası sayesinde video oyunculuk tarafında Sony'nin en büyük rakibi olan Microsoft, sandığımızın aksine oyunlardan uzun bir süre daha vazgeçmeyecek. Geride bıraktığımız gün yazılım devi, bulut tabanlı sistemlerde ün salmış PlayFab'i satın aldığını duyurdu. Mobil, PC ve konsol tarafında oyunlara destek sağlayan bulut sistemleri firması, Microsoft'un Azure sistemleri ile birleşecek gibi gözüküyor. Oyunculuk anlamında bir numara bulut sistemi olarak gösterilen Azure'un bundan sonra Xbox markası altında daha etkin olacağını söyleyebiliriz.

Microsoft, PlayFab'i satın aldı

Video oyun sektörünün büyüklüğünün farkında olduklarını belirten Satya Nadella, dünya üzerinde bir şekilde oyun oynayan 1 milyarın üzerinde oyuncu olduğunu söyledi. Ayrıca Nadella, oldukça hızlı bir şekilde evrilen bu endüstrinin ilerleyen dönemlerde tamamen bulut sistemlerine kayacağına inanıyor. Bu yüzden CEO'ya göre bulut sistemlerine erken yatırım yapmak zevki bir hamle.

PlayFab'i bünyesine kattıktan sonra geliştiricilere de destek olacağını belirten Microsoft, oyun geliştiren stüdyoları da bulut sistemlerinde çalışmaları için davet edecek. Son olarak PlayFab'in, PC, konsol ve mobil platformlarda toplamda 700 milyon oyuncuya ve 1.200'den fazla oyuna destek verdiğini belirtelim.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.01.2018 17:52
zaten çok iyi 4k konsol xbox one x ...dahada iyi hale gelmekte!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.01.2018 17:05
Biri gelir diğerinin koltuğnu devralır ....4K GAMEPLAY OF THE KİNG....XBOX ONE X teşekkürler Microsoft
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, oyun tarafında bulut sistemlerine yatırım yapıyor
İlginizi Çekebilir