Microsoft, Skype 7.0'ın İptal Edilmesi Hakkında Konuştu!

Ege Erkek 7.08.2018 - 01:39
Skype 7.0'ın masaüstü sürümü iptal edilecek mi?

Microsoft, Skype 7.0'ın İptal Edilmesi Hakkında Konuştu!

Geçtiğimiz ay Microsoft, 2018 yılının Eylül ayında klasik sürüm olarak bilinen Skype 7.0'ın masaüstü sürümünü kapatacağını ve işletmeler ile kullanıcılar için yeniden tasarlanan Skype 8.0'a geçeceğini açıklamıştı. Teknoloji devi şirket, yaptığı bu duyurunun ardından müşterilerinden bu hamleyle ilgili gelen tepkilere kulak asarak yeni bir açıklama yaptı. Microsoft, kendi müşterilerinden gelen bu olumsuz tepkilere karşılık yaptığı açıklamada klasik sürümün biraz daha ayakta kalacağını ve bu süre zarfında müşterilerinin istediği her özelliği yeni sürüme getirmek için çalışacağını belirtti.

Bilindiği üzere Skype 8, Microsoft tarafından geçen sene telefonlar için tasarlanmıştı. Firma, bu programın tasarımında Facebook ile Snapchat uygulamalarının bazı özelliklerinden esinlenmişti ve bu yeni versiyonu kullanıcılarının hizmetine sunmuştu. Bu yeni mobil tasarım, kullanıcıların birçoğu tarafından sevilmedi ve sert bir şekilde eleştirildi.

Microsoft, kendi forumlarından Skype'ın klasik sürümü hakkında birçok kullanıcı için o üzücü duyuruyu yaptığında firma, duyurusunun altına birçok kullanıcıdan Skype 8.0 hakkında yüzlerce şikayet aldı. Kullanıcılar, yeni sürümün işlevsel eksikliklerinden yakındılar.

Bazı kullanıcılar, Skype 8'in yeni "bütün özellikler bir arada" yaklaşımını eleştirdi ve eş zamanlı sohbet penceresi özelliğine sahip olmadığından dert yandı. Ayrıca bazı kullanıcılar, Microsoft'un "kullanıcı arayüzü revizyonu" politikasını da beğenmediğini söyledi ve yeni sürümün görsel yeniliklerinden hiç memnun olmadığını açıkça dile getirdi.

Microsoft, önümüzdeki günlerde Skype 7.0 için bir geri adım atacak mı yoksa bu konu hakkındaki kararlılığını sürdürecek mi, göreceğiz.

Microsoft, Skype 7.0'ın İptal Edilmesi Hakkında Konuştu!

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 11:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2018 09:33
bence skypeı komple bitirin ram düşmanı.. güzelim msn'i tarihe gömdü kendi işe yaramaz sistemini de alsın gitsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, Skype 7.0'ın İptal Edilmesi Hakkında Konuştu!
İlginizi Çekebilir