Microsoft Teams, koronavirüs sayesinde günlük 44 milyon aktif kullanıcıyı geçti

Berat Darıcı 20.03.2020 - 15:00
Microsoft Teams, 1 hafta içerisinde 12 milyon yeni günlük aktif kullanıcı kazanarak 32 milyondan 44 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına ulaştı.

17 Mart 2017 tarihinde hizmete başlayan ve üçüncü yılını kutlayan Microsoft Teams, günlük 44 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Koronavirüs sayesinde popülerlik kazanan hizmet Microsoft dışı ürünlerle de entegre olabiliyor.

Geçtiğimiz hafta 32 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaştığını duyuran hizmet bir hafta içerisinde 44 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak 12 milyonluk bir artış gerçekleştirdi. Hizmet Kasım ayında 20 milyon aktif kullanıcıya sahipti.

Hizmetin en büyük rakibi Slack'in son paylaştığı günlük kullanıcı sayısı 12 milyondu. Facebook'un Workplace hizmeti 3 milyon ücretli kullanıcıya sahip iken Google'ın Hangouts hizmeti bir rakam paylaşmadı. COVID-19'un dünya genelinde verdiği zarar her gün biraz daha büyürken evden çalışanların sayısı da devamlı artmakta.

Microsoft Teams, koronavirüs sayesinde günde 44 milyon aktif kullanıcıyı geçti

Microsoft günlük aktif kullanıcı sayısını nasıl hesapladığını açıkladı

Hizmetin ücretli versiyonu Microsoft Teams premium, altı aylık ücretsiz deneme sürümüne sahip. Günlük kullanıcı sayısını hesaplama konusunda eleştirilere maruz kalan Microsoft bu sayıyı nasıl hesapladığını da açıkladı. Microsoft, “Günlük etkin kullanımı, masaüstü kullanıcıları, mobil kullanıcılar ve web istemcisi kullanıcıları olmak üzere 24 saatlik bir süreyi ele alıyoruz. Bu sayıyı kasıtlı bir eylem gerçekleştiren maksimum günlük kullanıcılar olarak tanımlıyoruz. Kasıtlı eylemler arasında sohbet gönderme veya yanıtlama, bir toplantıya katılma ve bir dosya açma gizi eylemler yer alıyor. Otomatik önyükleme, ekranı simge durumuna küçültme veya uygulamayı kapatma gibi pasif eylemler dahil edilmemektedir.” dedi.

Bil Gates'in Microsoft'un yönetim kurulundan istifa etmesi ile Microsoft üzerinde şimdilik büyük değişiklik ya da radikal bir karar görmedik. Microsoft Teams geçtiğimiz günlerde yoğun kullanımdan dolayı çökmüştü. Microsoft Teams'in geliştirilmiş ücretsiz bir sürümünü de duyuruldu.

Microsoft'un ABD'ye özel işler yapmasını sevdiğini bilmeyen yoktur. Şirket, Microsoft Teams içinde bir telefon sistemini oluşturmayı ABD için başarmış durumda. Dünyanın geri kalanında bu özellik yok. Önümüzdeki yıl boyunca Microsoft, hizmeti daha da geliştirmeyi planlıyor. Düşük bant genişliği geliştirmeleri ve çevrim dışıyken de bazı işlemleri yapabilme özellikleri gelecek yeniliklerden bazıları.

Şu anda ülkemizde 359 koronavirüs vakası var ve 4 ölümüz bulunmakta. İyileşen vaka sayısı ise 0 olarak gözükmekte. Dünya genelin bütün vakaları görebileceğiniz Bing tabanlı koronavirüs sitesine buraya tıklayarak gidebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 10:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Teams, koronavirüs sayesinde günlük 44 milyon aktif kullanıcıyı geçti
İlginizi Çekebilir