Microsoft TikTok uygulamasını satın almak istiyor

Alparslan Gürlek 3.08.2020 - 16:16
Microsoft, Donald Trump'ın önerisi ile birlikte ByteDance firmasından TikTok uygulamasını satın almak istediğini söyledi. Biraz politik, biraz ticari...

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok ve özellikle Çinli bir şirket olan ByteDance'in mülkiyeti hakkındaki endişelerini dile getirdi. Trump, ByteDance'in ABD tarafındaki hakimiyetinin el değiştirmesini istiyor. Bunun için de Microsoft ile TikTok üzerine çalışmalara başladı.

Microsoft, TikTok ABD operasyonlarını kontrol altına alacak

Trump ve Microsoft CEO'su Satya Nadella kısa süre önce konuyla ilgili görüştü ve Microsoft, Trump'ın uygulama ile ilgili sorunlarını ele alacağını söyledi. Açıklamada, Microsoft'un satın alma görüşmeleri sırasında ABD hükümeti ve Trump ile çalışmaya devam edeceği belirtildi.

Microsoft sözcüsü, "Microsoft, Başkan'ın endişelerini gidermenin önemini tam olarak takdir ediyor" dedi. Devamında ise "Tam bir güvenlik incelemesine tabi olarak TikTok uygulamasını edinmeye ve ABD Hazinesi de dahil olmak üzere ABD'ye uygun ekonomik faydalar sağlamaya kararlıyız" dedi.

Microsoft TikTok uygulamasını satın almak istiyor

"Microsoft, TikTok uygulamasının ana şirketi olan ByteDance ile birkaç hafta içinde -en geç 15 Eylül 2020'de- bu görüşmeleri tamamlayacak ve sonuca gitmeye devam edecek" dedi. "Bu süreçte Microsoft, Başkan da dahil olmak üzere ABD Hükümeti ile devam eden diyaloğu dört gözle bekliyor" diyerek ekledi.

Reuters'a göre ByteDance ABD operasyonlarını satmayı kabul etti. Microsoft'un onu satın alacak şirket olacağı ise şimdiden anlaşılıyor. Microsoft, TikTok ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki operasyonlarını satın almak istediğini söyledi. Ayrıca Microsoft şirketin yeni sahibi olduğunda "birinci sınıf güvenlik, gizlilik ve dijital güvenlik korumaları" uygulayacağını söyledi.

Microsoft diğer önlemlerin yanı sıra TikTok'un Amerikalı kullanıcılarının tüm özel verilerinin ABD'ye aktarılmasını ve ABD'de kalmasını sağlayacak. "Bu tür verilerin şu anda ABD dışında depolandığı ve yedeklendiği ölçüde Microsoft bu verilerin aktarıldıktan sonra ülke dışındaki sunuculardan silinmesini sağlayacak."

Microsoft'un TikTok ABD operasyonlarını satın almak için ödeyeceği ücret için henüz bir şey söylenmedi. Ancak platformun büyüklüğü ve popülaritesi göz önüne alındığında bozukluklarla kurtulamayacağı kesin. Microsoft, anlaşmayı yapmak için nakit elde etmesine yardımcı olmak amacıyla Amerikalı yatırımcılarla birlikte çalışabileceğini söyledi.

Ayrıca Microsoft "Bu tartışmalar başlangıç niteliğindedir ve Microsoft ile ilgili bir işlemin devam edeceğine dair bir güvence olamaz. Tartışmalarımızda kesin bir sonuç ortaya çıkana kadar daha fazla güncelleme sunmayı düşünmüyoruz" dedi. TikTok ise kısa süre önce ABD operasyonlarını yönetmesi için CEO olarak eski Disney yöneticisi Kevin Mayer'i işe aldı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 19:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2020 15:11
ya hayır lütfen alma lütfen kapansın şu uygulama
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft TikTok uygulamasını satın almak istiyor
İlginizi Çekebilir