Microsoft ve NVIDIA oyun anlaşmasını duyurdu

Basın Bülteni 21.02.2023 - 23:39
Ortaklık, Minecraft ve Call of Duty gibi Activision oyunları da dahil olmak üzere Xbox oyunlarını NVIDIA GeForce NOW bulut oyun hizmetine getirecek.

Microsoft ve NVIDIA, şirketlerin Xbox PC oyunlarını NVIDIA GeForce NOW'a getirmek için 10 yıllık bir ortaklık üzerinde anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Xbox kütüphanesi GeForce Now'a geliyor

Anlaşma, oyuncuların Xbox PC oyunlarını GeForce NOW'dan PC'lere, macOS'a, Chromebook'lara, akıllı telefonlara ve diğer cihazlara aktarmalarını sağlayacak. Ayrıca, Microsoft'un Activision'ı satın alması sona erdikten sonra Call of Duty gibi Activision Blizzard PC oyunlarının GeForce NOW'da yayınlanmasını sağlayacak.

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, "Xbox, insanlara daha fazla seçenek sunmaya ve insanların oyun oynama şeklini genişletmenin yollarını bulmaya kararlı olmaya devam ediyor" dedi. "Bu ortaklık, geliştiricilere akış oyunları sunmaları için daha fazla yol sunarken, NVIDIA'nın oyun kataloğunu Call of Duty gibi oyunları içerecek şekilde büyütmeye yardımcı olacak. Oyunculara sevdikleri oyunları oynamaları için daha fazla yol sunmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

Xbox kütüphanesi GeForce Now'a geliyor

NVIDIA GeForce Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Fisher, "Xbox birinci parti oyunlarının inanılmaz zengin kataloğunu GeForce NOW'un yüksek performanslı akış özellikleriyle birleştirmek, bulut oyunlarını her ilgi ve deneyim seviyesindeki oyunculara hitap eden ana akım bir teklif haline getirecek. Bu ortaklık sayesinde, dünyanın en popüler oyunlarından daha fazlası artık sadece bir tıklamayla buluttan erişilebilir olacak ve milyonlarca oyuncu tarafından oynanabilecek" dedi.

Bu ortaklık oyunculara daha fazla seçenek sunuyor ve NVIDIA'nın Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasıyla ilgili endişelerini gideriyor. Bu nedenle NVIDIA, satın alma işleminin yasal olarak onaylanması için tam desteğini sunuyor.

Microsoft ve NVIDIA, Xbox PC oyunlarını GeForce NOW'a entegre etmek için hemen çalışmaya başlayacak ve böylece GeForce NOW üyeleri, yayıncının yayın haklarını NVIDIA'ya verdiği üçüncü taraf iş ortağı oyunları da dahil olmak üzere Windows Mağazası'ndan satın aldıkları PC ürünlerini oynayabilecekler. Şu anda Steam veya Epic Games Store gibi üçüncü taraf mağazalarda bulunan Xbox PC oyunları da GeForce NOW üzerinden oynanabilecek.

Anlaşma bugün Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Microsoft basın toplantısında duyuruldu. Microsoft bugün ayrıca Activision ile birleşmesinin ardından Call of Duty'nin en son sürümünü Nintendo platformuna getirmek için 10 yıllık bir anlaşma yaptığını da paylaştı.

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 16:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2023 12:24
Gayet güzel anlaşma .
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2023 23:48
Geforce now Samsung Tv lerde 4k yayınmı arkadaşlar bilgisi olan varmı?Ve bir diğer sorum kullanan varsa Konsollardan dahamı iyi sizce Geforce now hızlı bir internet ile.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2023 00:03
iyi haberde xcloud ne olacak playstation sahipleri starfieldi oynayabilir
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2023 21:02
Oyunu steamden satın alanlar GFN ile oynayabilecek. Game pass üyeleri için xcloud daha mantıklı bir alternatif olacak.
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2023 12:06
Feda ettiler galiba
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2023 13:28
geforce now çok pahalı ya gelse ne olucak ki
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2023 20:25
knk 3 aylığı 300 Tl daha ne olsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2023 13:30
davayı kaybetmeye başlayınca microsoft olur gibi
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2023 17:15
Kaybetmek? Microsoft dün olayın kapandığını ve satın alımın bittiğini resmi olarak açıklamış oldu bu ve Nintendo anlaşması ile. Zaten CMA dediğimiz şeyi biraz yanlış anladınız sizler; CMA sadece bir rekabet kurumudur, yani bir mahkeme değildir. Satın alım zaten tamamlanacaktı, sadece işleri uzattı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft ve NVIDIA oyun anlaşmasını duyurdu
İlginizi Çekebilir