Microsoft VR cihazı geliştiriyor olabilir

Tunay Şahin 1.05.2023 - 11:15
Microsoft tarafından alınan yeni bir patent, şirketin ilerleyen dönemlerde PS VR2'nin karşısına Microsoft VR cihazı çıkarılabileceğini ortaya koyuyor.

CMA'nın Activision-Blizzard davasında verdiği karardan sonra Microsoft'u çokça konuşur olduk. Son gelen bilgiler "Microsoft VR cihazı geliştirildiği" yönünde.

Microsoft VR cihazı için patent aldı

Oyuncular için VR endüstrisi PS VR ve PS VR2 ile sınırlı olmasa da Microsoft'un da bu alana el atmasını uzunca bir süredir bekliyorduk. Daha önce bu teknolojiye sahip olabilmek için Hololens üzerinde çalışan firma, yeni aldığı patent ile VR'a yeni bir giriş yapmayı hedefliyor gibi görünüyor.

Microsoft'un VR ihazı için aldığı patent, potansiyel olarak gelecekteki bir VR gözlüğünün ya da geliştirilecek VR başlığının parçası olarak kullanılabilir. Patent, kendi kendini kalibre eden ve ayrıca cihazdaki değişikliklere uyum sağlayan bir sistemi açıklamakta.

Patent görseli ortaya çıkan cihaz, alıştığımız VR başlıklarına pek benzemese de, kendi kendini kalibre edebilen ve deformasyonları telafi edebilen sağlam bir göz izleme sistemi, sezgisel ve kullanıcı dostu bir VR sisteminin parçasını oluşturabilir.

Bunu aynı zamanda yeni VR gözlüğü olarak da düşünmeyebiliriz. Kimbilir belki iptal edildiği düşünülen Hololens, gizliden gizliye arka planda geliştirilmeye devam etmiş, patent de onun yeni özelliklerini açıklıyor da olabilir.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2023 13:53
Abi yenilik yapma sen ya. Yeni bir ip yap AAA oyun olsun en azından aa he forza hariç iş yapan bir exc'si var diyelim.. Olay vr meta o bu değil, hala aaa oyun yav..
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2023 17:38
Neden yenilik yapmasın? Microsoft oyun şirketi değil ki. Microsoft yazılım şirketi. Oyun tarafına Xbox Game Studios bakıyor, ağlamanı onlara yap. Nasıl Sony ve PlayStation markası ayrı ise, Microsoft ve Xbox ayrı. İ
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2023 16:15
Eğer microsoft da bu işe girerse gelecek vr'da demektir.İnşallah artık tüm AAA oyunlar vr uyumlu olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft VR cihazı
İlginizi Çekebilir