Microsoft, Xbox 360 için Blu-ray yok dedi!

Ali Osman Köşker 3.06.2010 - 12:31
Microsoft, Xbox 360 için Blu-ray yok dedi!

Merlin'in Kazanı

        Microsoft Blu-ray’in Xbox 360 için çıkmayacağını doğruladı. Bu, gelecek nesil Xbox’larda olmayacağı anlamına gelmiyor; ama bu nesil Xbox için Microsoft DVD formatı ile devam etmeyi düşünüyor. Zaten şu anda HD filmleri Xbox Live’den kiralama ya da Netflix üzerinden izleyebilme olanağını oyunculara sağlıyor. (Şimdi sadece PS3’teki gibi satın alma opsiyonu eklemeleri lazım.)

        Şöyleşiden alıntı:

        Soru: Blu-ray, yeni nesil DVD format savaşını kazanalı bir yıl oldu. Ne zaman “Digital Download” lafını bırakıp “Hadi bu teknolojiyi Xbox’a koyalım.” diyeceksiniz?

        Microsoft: Böyle bir planımız yok.

        Soru: Neden yok?

        Microsoft: Bir çok sebep yüzünden. Çok istek aldığımız bir özellik değil. Gerçekten de değil. İnsanlara Xbox’ta istedikleri şeylerin bir listesini yapmasını istediğimizde; Blu-ray listenin epey aşağılarında kalıyor.

        İkinci sebep de, teknik bir açıdan bakarsak, Xbox’ın özünde yaptığı şeye yardımcı olmuyor ki bu da oyun oynamak. Dağıtımcılara oyunları Blu-ray disklere yazdıramayız. Çünkü şu ana kadar dağıtılan 28 milyon Xbox’ta çalışmayacaklar. Bu yüzden bize oyun alanında yardımcı olmuyor.

        Üçüncü sebep ise, çok fazla paraya mal olmasıdır. Tamam, açıkça belirteyim o halde: Ürüne maliyetini arttırıcak bir özellik eklersem ki bu da doğal olarak ürünün fiyatını arttırır, tüketiciler bunu istemiyorlar ve bu arada da oyun üreticilerim bunu kullanamaz.

        Oh, aklıma gelmişken, benim yüksek çözünürlü içerikleri doğrudan TV’nize almanızı sağlayacak daha iyi bir yolum var. Şu an Netflix’te yaptığımız ile istek üzerine video kısmında yaptıklarımızı birleştirirsek, çok güzel bir Xbox Live çözümü ortaya çıkar. Bir yandan cevap arayan bir teknoloji gibi bu. Sadece bu alanda hiçbir planımız yok.

KAYNAK
Microsoft, Xbox 360 için Blu-ray yok dedi!
videogamesblogger.com


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 08:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, Xbox 360 için Blu-ray yok dedi!
İlginizi Çekebilir