Microsoft Yapay Zeka İçin Inworld AI İle Ortaklık Yaptı

Tunay Şahin 7.11.2023 - 15:47
Xbox, Inworld AI iş birliğiyle anlatım ve karakter yaratımını yeniden tanımlayacak Microsoft Yapay Zeka destekli araçlar geliştiriyor. Geliştiriciler için oyun yaratma süreci artık daha da kolay ve etkileyici.

Microsoft'un oyun konsolu Xbox, yapay zeka teknolojisini kullanarak oyun geliştirmenin sınırlarını zorlamaya hazırlanıyor. Inworld AI ile el sıkışan Xbox, anlatı ve karakter yaratımı için yapay zeka destekli araçlar geliştirme sürecine girmiş bulunuyor. Bu kapsamlı iş birliği, video oyunlarındaki yaratıcılığı yapay zeka yardımıyla yeni bir seviyeye taşımayı hedefliyor.

Microsoft Yapay Zeka, Xbox ve Inworld AI ile Oyun Geliştirmede Yeni Boyutlar Açıyor

Bu iş birliğinin odak noktası, geliştiricilere oyun tasarım süreçlerinde yardımcı olacak, erişilebilir ve sorumlu bir şekilde tasarlanmış çok platformlu yapay zeka araç seti oluşturmak. Inworld AI, yapay zeka alanında önde gelen şirketlerden biri olarak, yakın zamanda 500 milyon dolarlık bir değerlemede 50 milyon dolarlık yatırım alarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Microsoft Yapay Zeka, Xbox ve Inworld AI ile Oyun Geliştirmede Yeni Boyutlar Açıyor

Yapay zeka araçlarının geliştiricilere sunduğu destek, oyunun hikayesini, görevlerini ve diyaloglarını tasarlama sürecinde önemli bir kolaylık sağlayacak. Özellikle AI Design Copilot adı verilen araç, geliştiricilere yaratıcı fikirleri senaryolara, diyalog ağaçlarına ve görevlere dönüştürmede yardımcı olacak. Yapay Zeka Karakter Çalışma Zamanı Motoru ise, oyun içi NPC'lerin daha gerçekçi ve dinamik olmasını sağlayarak oyuncu deneyimini iyileştirecek.

Yapay zeka teknolojilerinin kullanımı, oyun geliştirmede yeni bir dönemi işaret ediyor. Prosedürel içerik üretiminden düşman yapay zekalarına kadar birçok alanda kendini gösteren yapay zeka, şimdi de hikaye anlatımı ve karakter etkileşiminde devrim yaratmayı hedefliyor.

Inworld AI CEO'su Ilya Gelfenbeyn, Xbox'ın oyunlara yaptığı katkıları için, bu yeni iş birliğiyle oyun deneyimlerini daha da ileriye taşıma hedeflerini vurguluyor. Açıklamasında, "Xbox sadece Starfield ve Minecraft gibi ikonik oyunları piyasaya sürmekle kalmadı, aynı zamanda oyun geliştiricilerinin yaratıcılığını ortaya çıkarmak ve her yerdeki oyuncuların hayal güçlerini yakalamak için bir hizmet, teknoloji ve yetenek ekosistemi yarattı. Bu, Inworld'ün bir parçası olmaktan daha fazla gurur duyamayacağı bir yolculuk" dedi.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 19:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2023 18:39
Yapay zekaya gerçekten destek sağlamak isteyen bir şirket, 70 milyar dolara oyun geliştirici satın aldıysa, yapay zeka için sadece yatırım amaçlı 250 milyar doları gözden çıkarmalıydı. Şayet kendisi geliştiriyorsa, minimum 1 trilyon dolar sermaye ayırmalıydı.
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2023 15:00
Tabi efenim, başka emrin
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Yapay Zeka İçin Inworld AI İle Ortaklık Yaptı
İlginizi Çekebilir