Microsoft, yeni Xbox'ı geliştirirken Japonlardan yardım alıyor

Furkan Güler 5.07.2018 - 10:57
Xbox ekibi işleri ciddiye almaya başladı.

Geride bıraktığımız E3 2018 fuarında direkt olarak Phil Spencer'ın, yeni Xbox modelinin geliştirilme aşamasında olduğunu söylemesi oyuncuları heyecanlandırdı. Yeni Xbox modeli hakkında ilgi çekici bilgiler açıklanmasa da Phil Spencer, Japon oyun dergisi Famitsu'ya verdiği röportajda yeni Xbox modeli geliştirilirken Japonyalı geliştiricilere danışıldığından bahsetti. Belli bir firma ismi söylemeyen Spencer, bizzat kendi gidip Japon geliştiriciler ile konuşmuş. Xbox 360 döneminde Sony kadar olmasa da kendi platformuna Blue Dragon ve Lost Odyssey gibi JRYO'lar getiren Microsoft, Xbox One döneminde bu tarz eylemleri es geçti.

Microsoft, yeni nesil için sıkı çalışıyor

Bakalım Microsoft yeni Xbox'ı geliştirirken Japon geliştiricilerin fikirlerini ne derece önemseyecek? Hep birlikte göreceğiz. Oyun dünyasının büyük bir bölümüne hitap eden Japon geliştiriciler, ortaya koyduğu oyunlar sayesinde yıllar boyunca var olmadığı diğer platformlara da yön verebiliyor. Ayrıca sekizinci konsol jenerasyonunda Japon oyun endüstrisini Nintendo ve Sony'e bırakan Microsoft, bu taraftan da ciddi bir zarara uğradı.

Son olarak Sony tarafıysa PlayStation 5 hakkında henüz bir bilgi vermedi. Bakalım Sony'nin yeni nesil adımları nasıl olacak?

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 22:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2018 15:48
İsmi gibi talihi de güzel olur umarımm.. Her şey grafik değil devrindeyiz tekrar hatırlatmak isterim. Ciddi anlamda EXC olayına yatırım yapmanız gerek. Çakma olsa da GoW özentisi bir şey çıkarmanız falan gerek. Dante's inferno 2 yabın gitsin, biraz exc görek hacım.
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 03:30
8 senedir sonunda dante's inferno 2 yi dile getiren bir babayiğit gördüm sonunda,ölsem de gam yemem.kaliteli oyundan anlayan insan modeli selamlar olsun sana :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
makaleLe
makaleLe 5.07.2018 16:17
9. jenerasyon ya konsol tarihinin sonu olacak yada yepyeni bir dijital tüketiciliğin platformu olacak. Bilgisayarlarımızın bilindik bir işletim sistemi var, windows mağazası var steam(esc ye basınca... windowsun değil), ceplerimizin işletim sistemi var android\ios bunların mağazası var. Televizyonlarsa konsollar ile kimlik kazanıyor. Televizyon kendi başına bir mağaza olamıyor. Ama konsollar TV'lerin salonların platformu, ve mağazası olmak istiyor. Bunu microsoft, çok erken denedi ve çok cürretkar bir kafayla buna yeltendi hala toparlayamayan xbox yıkıntısı bıraktı. Dijitalleşmeye kişisel olarak karşıyım, kimse dijital tüketicilikte bilinçli değil, kimse hakkının kendinde olacağı bir sisteme dahil değil ve önemsemiyor. her neyse ama bu kaçınılmaz, ama konsollar tekrardan şu kafayla, "mecburdur- gerekli-lazım - gerekiyor- zorunlu " bunu denerse 9. jenerasyon konsolların kapanış perdesi olur. 8 jenerasyon evrimdi, dijital çağ ne gerektiriyorun cevabı vardı ama insanlar neyi kabulleniyorun cevabı yoktu. Oldukça yokladılar insanları, büyük güncellemeler, yarısı dijital indirilen kutulu oyunlar, internetsiz çalışmayan oyunlar, internet hizmet sağlayıcıları, büyük mmo'lar, neredeyse çalışmayan ve güncellemeyle toparlayan oyunlar, geriye uyumluluk, Artan DLC'ler Lootbox 'lar vs...
Şimdi nemi olacak, bilinçli dijital sömürü televizyonlarınıza 9. jenerasyonla girecek. Hazır olun öyle yada böyle sonun başlangıcı olacağı kesin olan bir nesil geliyor.
hemmen
hemmen 6.07.2018 22:50
5-6 bin liralık bilgisayarın oynatabileceği oyunları 2 binlik konsol oynatana kadar veya bu kadar çok ve bu kadar kaliteli olarak konsol a özel çıkan oyunlar hala çıkmaya devam edene kadar(playstation için diyorum) konsol devri bitmez, sen merak etme. insanlar ps4 exc ve pc nin fiyat yüksekliği konusundan dolayı ps4 tercih ediyor.
İnsanlar Yok dijitalleşme bana çarpıntı yapıyor oyunlar kutulu çıkmayacakmış napiciyiz yok lootbox varmış o zaman konsol değil pc alalım demiyolar. God of war oyunu pc için değil ps4 için çıkıyor bu kadar basit
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2018 19:53
Halo infinite ve gears 5 de türkçe gelecek microsoft çok iyi konumda şuan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
makaleLe
makaleLe 5.07.2018 16:21
not : televizyon markalarının kazanmasından bahsetmiyorum, konsolların aracı olmasını ortaklık kafasıyla algılamayın. -Kullanılması tercih edilen şey, televizyona bağlı olan konsol- algısıyla.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, yeni Xbox'ı geliştirirken Japon yapımcılara danışıyor
İlginizi Çekebilir