Microsoft'a 90 milyon dolarlık dava!

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Microsoft'a 90 milyon dolarlık dava!

        Microsoft, ABD’li firma Paltalk Holdings’in kanaatine göre, Xbox’un multiplayer modunun teknik çekirdeğinde patent hakları ihlali yaptı. Redmondlu firma bu kez de 90 milyon ABD Doları büyüklüğünde bir davayla karşı karşıya.

        New Yorklu şirket Paltalk Holdings, Microsoft’u 90 milyon ABD doları ödemesi için dava etti. Davacının avukatları Marshall Teksas’taki mahkemede Microsoft’un, Xbox’un ve bilhassa aksiyon oyunu Halo’nun multiplayer modu tekniğiyle Paltalk Holdings’in iki patentini ihlal ettiğini belirttiler.

        Mesele online oyunculuğun aslına dayanıyor. Her iki patent de Silikon Vadisi’nden 1990’lı yıllarda oyuncu çevrelerince meşhur multiplayer hizmeti Mplayer.com’a ait olan Mpath Interactive’ye ait. Şirketin web adresinde şu an Murdoch Grubu’na ait olan IGN oyun haberleri portalının bir teklifi yer alıyor.

        Paltalk Holdings, interaktif içeriğin ağlar üzerinde dağıtımını sağlayan tekniğin söz konusu olduğu patentleri Mpath’tan satın almış ve fiyat Microsoft’un bir avukatının ifadesiyle 200.000 ABD doları seviyesindeymiş.

        Boston Globe’nin bir makalesine göre Microsoft, Mpath ile bu teknolojiler hakkında konuştuğunu kabul ediyor. Fakat şirket, sonrasında başka bir çözüme karar vermiş. Diğer taraftan bir avukat da patentlerin değerinin çok yüksek olmadığını, hele hele 90 milyon ABD doları etmeyeceğini söyledi.

KAYNAK
Microsoft'a 90 milyon dolarlık dava!
golem.de


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 05:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft'a 90 milyon dolarlık dava!
İlginizi Çekebilir