Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Teknoloji Haberleri

Microsoft'un satın almasına iki firma daha karşı çıktı

Microsoft'un Activision-Blizzard'ı satın almasına Google ve NVIDIA da karşı çıktı. Gerekçe bulutta haksız bir avantaj elde edecek olması.

Microsoft'un satın almasına iki firma daha karşı çıktı

Microsoft'un yılan hikayesine dönen Activision-Blizzard satın almasına, Google ve NVIDIA da dahil oldu. Bugüne kadar sadece Sony tarafından itiraz ediliyormuş gibi görünen satın almaya, diğer teknoloji devleri de karşı çıkmaya başladı.

Microsoft, Bliizard-Activision'ı satın alabilecek mi?

Satın alma süreci ile ilgili savaş Sony ile Microsoft arasında uzunca bir süredir devam ediyor. Bu duruma Google ve NVIDIA da dahil oldular. İki firma da geçtiğimiz Aralık ayında Federal Ticaret Komisyonu'nda (FTC) ifade vererek endişelerini dile gertirdiler. Microsoft'a Call of Duty, World of Warcraft ve Candy Crush gibi oyunların mülkiyetini vererek sektördeki rekabeti azaltacak olması, FTC'nin endişelerinin ana kaynağı.

Firmaların düşüncesine göre Microsoft Xbox Mobil Oyun Mağazası kurmayı planlıyor ve hem Activision-Blizzard hem de King'i satın alarak bunun çalışmalarına başladı.

Ayrıca NVIDIA'nın GeForce Now bulut akış hizmetine karşı haksız bir avantaj elde edeceği düşüncesi ile firma da buna karşı çıkıyor.

Microsoft iddiaları sürekli olarak red etse de karşısında duran firma sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu da yeni davalara yol açarken hali ile de sürecin uzaması anlamına geçiyor. Yapılan anlaşmaya göre devir işlemlerinin Haziran 2023'e kadar gerçekleşmesi gerekiyor. Ancak bu koşullar doğrultusunda sürecin daha ileri bir tarihe kadar devam edecek gibi görünüyor.

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

Ne olacak bu davanın hali

0 puan
MO
MK Okuru

Bırakın her oyun her platforma en geç 2 yıl içinde gelsin.Ne o o senin bu benim savaşı.

1 puan
MO
MK Okuru

Nvidia arm'dan dolayı karın ağrısı var onları anladık da google sana noluyor. Google gitsin projeleri vs rafa kaldırsın anca.

1 puan
MO
MK Okuru

Xbox kullanıcılarına hala god of war ve marvel's spiderman oynatmayan, bilgisayar'a ise yeni oynatan sony call of duty oynayamamak için tutuştu!

1 puan
MO
MK Okuru

Activision blizzard’ı sadece ve ezelden beri multi platform olan call of duty e indirgemek. Hala anlamadınız god of war sony nin kendi yarattığı bir marka biz fable’ ı gears of war u playstation’ da oynayabildik mi? Ya da forzayı? Yorumun aşırı saçma. Sony’nin ubisoftu alması gibi bir şey bu.

0 puan
MO
MK Okuru

Ağlamak yok, güçlü olan hayatta kalır. Noldu nvidia tekel oluyordun gpu pazarında? Sana ne demeli google? Android tarafında bloatware uygulamalarını dayatıp geliyordun? Arama motorlarında tekel oldun ayrıca. Youtube'u hiç demiyorum bile.

0 puan