Microsoft'un satın almasına iki firma daha karşı çıktı

Murat Oktay 13.01.2023 - 12:40
Microsoft'un Activision-Blizzard'ı satın almasına Google ve NVIDIA da karşı çıktı. Gerekçe bulutta haksız bir avantaj elde edecek olması.

Microsoft'un yılan hikayesine dönen Activision-Blizzard satın almasına, Google ve NVIDIA da dahil oldu. Bugüne kadar sadece Sony tarafından itiraz ediliyormuş gibi görünen satın almaya, diğer teknoloji devleri de karşı çıkmaya başladı.

Microsoft, Bliizard-Activision'ı satın alabilecek mi?

Satın alma süreci ile ilgili savaş Sony ile Microsoft arasında uzunca bir süredir devam ediyor. Bu duruma Google ve NVIDIA da dahil oldular. İki firma da geçtiğimiz Aralık ayında Federal Ticaret Komisyonu'nda (FTC) ifade vererek endişelerini dile gertirdiler. Microsoft'a Call of Duty, World of Warcraft ve Candy Crush gibi oyunların mülkiyetini vererek sektördeki rekabeti azaltacak olması, FTC'nin endişelerinin ana kaynağı.

Firmaların düşüncesine göre Microsoft Xbox Mobil Oyun Mağazası kurmayı planlıyor ve hem Activision-Blizzard hem de King'i satın alarak bunun çalışmalarına başladı.

Ayrıca NVIDIA'nın GeForce Now bulut akış hizmetine karşı haksız bir avantaj elde edeceği düşüncesi ile firma da buna karşı çıkıyor.

Microsoft iddiaları sürekli olarak red etse de karşısında duran firma sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu da yeni davalara yol açarken hali ile de sürecin uzaması anlamına geçiyor. Yapılan anlaşmaya göre devir işlemlerinin Haziran 2023'e kadar gerçekleşmesi gerekiyor. Ancak bu koşullar doğrultusunda sürecin daha ileri bir tarihe kadar devam edecek gibi görünüyor.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 10:40
Xbox kullanıcılarına hala god of war ve marvel's spiderman oynatmayan, bilgisayar'a ise yeni oynatan sony call of duty oynayamamak için tutuştu!
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2023 09:31
Activision blizzard’ı sadece ve ezelden beri multi platform olan call of duty e indirgemek. Hala anlamadınız god of war sony nin kendi yarattığı bir marka biz fable’ ı gears of war u playstation’ da oynayabildik mi? Ya da forzayı? Yorumun aşırı saçma. Sony’nin ubisoftu alması gibi bir şey bu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2023 19:11
Ne olacak bu davanın hali
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 17:16
Bırakın her oyun her platforma en geç 2 yıl içinde gelsin.Ne o o senin bu benim savaşı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 11:36
Nvidia arm'dan dolayı karın ağrısı var onları anladık da google sana noluyor. Google gitsin projeleri vs rafa kaldırsın anca.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.01.2023 20:55
Ağlamak yok, güçlü olan hayatta kalır. Noldu nvidia tekel oluyordun gpu pazarında? Sana ne demeli google? Android tarafında bloatware uygulamalarını dayatıp geliyordun? Arama motorlarında tekel oldun ayrıca. Youtube'u hiç demiyorum bile.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft'un satın almasına iki firma daha karşı çıktı
İlginizi Çekebilir