Midnight Club 3: DUB Edition

Emre Gökberk 3.06.2010 - 12:31
Yeraltı dünyasında ilk on
Platformlar PSP
Midnight Club 3: DUB Edition
  • Yapımcı - Yayıncı Rockstar Games - Rockstar Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Yarış
Merlin Puanı 80
12 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%66
Artılar Arcade tarzı yarışlar, kariyer modu, görseller, Altmıştan fazla araç
Eksiler Uzun yükleme süreleri, Frame rate, seslendirmeler
Rockstar Games, popüler oyunu Grand Theft Auto ardından, farklı oyun türleri alanında da gerçekleştirdiği yapımlarla oldukça ses getirdi. İşte bunlardan biri de Midnight Club serisi oldu. PSP platformunda Midnight Club 3: DUB Edition ile karşımıza çıkan seri, aynı konsoldaki Ridge Racer ve Need for Speed yapımları kadar başarılı olmasa da oldukça iyi iş çıkartarak eğlenceli saatler geçirmenizi vaat ediyor.

Yarış başladı

Midnight Club 3: DUB Edition, PSP platformunda Need for Speed Underground ile benzer bir konseptte karşımıza çıkıyor. Şehirde gezerek yarış arıyor, kazandığımız paraları aracımızı geliştirmeye yatırıyoruz. PlayStation 2 versiyonundan PSP’ye oldukça yumuşak bir geçiş yapan oyun, ana menüsüyle de benzer şekilde karşımıza geliyor. Oyunun ana hikayesini oluşturan kariyer modu, on farklı türde oyun içeren arcade modu ve Ad-Hoc üzerinden altı kişiye kadar destekleyen wireless multiplayer modu, menüde gördüğümüz oynanabilir ana bölümleri ihtiva ediyor. Kariyer modu, San Diego’nun Six-Nine-Six isimli performans garajında, ancak başlangıç seviyesi araçlar alabilecek kadar para ile start alıyor. İlk yasa dışı yarışımızı yaparak kendimizi ispatladıktan sonra soluğu yeraltı dünyasının karanlık sokaklarında buluyoruz. Sokak yarışları, yarış kulüpleri farklı yapımlardan da tanıdık olduğumuz noktalar. Yine benzer şekilde ne kadar çok yarış, o kadar çok para anlamına geliyor ve standart arabaların birer sokak canavarlarına dönüşmesi bir o kadar para anlamına geliyor. Yapımda ayrıca yalnız arabalar değil, motorlarda bulunuyor. Zaten MC3:DE’nın NFS tarzı yapımlardan ayrıldığı yegane yön de bu kısım oluyor.

Oyun önceki versiyonlarından daha fazla hız ve daha fazla seçim vaat ediyor. Atlanta, San Diego ve Detroit şehirlerinde özgürce gezmemize olanak veren yapımda, maceramıza San Diego’dan başlayıp ilerledikçe diğer şehirleri de kapsama alanına alıyor. Ancak oyunun belki de en sinir bozucu yanı yine bu noktada ortaya çıkıyor; zira her bir şehrin yüklenmesi yaklaşık olarak bir dakikayı buluyor. Yükleme anları yalnız bu kadarla kalsa yine bir miktar idare edilebilir olurdu. Ancak ne yazık ki yarıştan yarışa geçerken, garaja girerken, bir noktadan diğerine atlarken yine uzun sayabileceğimiz yükleme ekranları ile karşı karşıya kalıyoruz. Güzel tasarlanmış şehirler içeriğinde kestirme yollar, atlama rampaları gibi özel alanlara da sahip. Tabii ki bu alanlar daha çok şehirde aylaklık yaparak gezerken keşfedilebiliyor. Ayrıca şehre serpiştirilmiş Rockstar Games logolarını toplayarak da ufak bonuslar ile ödüllendiriliyoruz.

Bitirirken

Oyunda kullanılabilen altmıştan fazla lisanslı araç bulunuyor. Araçlar Tuners, Muscle Cars, SUV, kamyon, motosiklet gibi ana kategoriler altında toplanmışlar. H2 Hummer, Cadillac Escalade, Mitsubishi Lancer, 64 Chevy Impala, Kawasaki gibi araçlar oynanabilenlerden yalnızca bir kaçı. Her aracın kendine göre iyi ve kötü yanları bulunmakla birlikte genellikle araç kontrollerinin kolay olduğu görülüyor. Yapım zaten arcade tarzında olduğundan araç dinamikleri de gerçek fizik kurallarından biraz farklı davranıyor. Özellikle bu durum yüksek hızlarda alınabilen virajlar, büyük zıplamalar, abartı çarpışmalarda kendini belli ediyor. Oldukça geniş bir yelpazede sunulan araç geliştirme seçeneklerini ise tercihleriniz doğrultusunda yaparak, farklı performans ve görsel özelliklere sahip araçlar ortaya çıkartmak da mümkün.

Birbirinden farklı onlarca yarış boyunca geçtiğimiz sokaklar ve şehir, görsel olarak ortalamanın üzerinde bir yapıya sahip. Trafiğinde bulunduğu şehirde yaşam olduğu izlenimini hissetmek de mümkün oluyor. Görsel olarak ara ara düşebilen Frame rate oranı ve pek kaliteli olmayan ara sahneleri saymazsak iyi iş çıkartıldığı söylenebilir. Daha çok elektronik tabanlı müziklerin ve seslerin ise görsellik kadar iyi olduğunu söyleyemeyiz. Genel olarak birkaç hatasını saymazsak, Midnight Club 3: DUB Edition 18-20 saat arasında süren kariyer modu ve diğer arcade yarışları sayesinde eğlenceli zaman geçirmeniz oldukça muhtemel.
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 17:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2015 23:14
Ne oyundu be her gün oynardım. oyunu 2 kere 100% olarak bitirmişitm.
MK Okuru
MK Okuru 16.07.2015 02:08
Bende 2 kez bitirmiştim 100 de yüz hemde :DDD
Kalan Karakter: 300 Gönder
Midnight Club 3: DUB Edition
İlginizi Çekebilir