Midway’in satışında anlaşmazlık

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Midway’in satışında anlaşmazlık

        Midway iflas etti ve alacaklı koruması talep etti. Fakat durum muhtemelen daha da kötüleşecek: ABD medyalarındaki spekülasyonlara göre firmanın önceki sahibi Sumner Redstone – hâlen medya devleri Viacom ve MTV’de müdür – Midway’in ödeme acziyetinin hemen öncesinde tamamlanan satışında açık kartla oynamamış.

        2008 aralığının başında Sumner Redstone, Mortal Kombat’ın yayımcısı Midway’deki yüzde 87’lik hissesini takribi 100.000 euroya müstakil yatırımcı Mark Thomas’a sattı ve denilene bakılırsa, böylelikle de Midway’in yaklaşık 70 milyon ABD doları miktarındaki borçlarından da kurtuldu. 2009 şubatının ortasında Midway, başka kredi sağlayıcısı bulamayınca ödeme acziyetini (alacaklılara borcunu ödeyememe durumu) beyan etti. Şimdi de Sumner Redstone için Midway işinin arkası geliyor: Alacaklılar, insider dealing’den (firmaya ait bilgilerin borsada kullanılması) şüpheleniyorlar ve Redstone ile birlikte uzun süre Midway’in denetleme meclisi başkanlığı koltuğunda oturan kızı Shari’yi mahkemeye davet ediyorlar. İki şahıs mahkemede o zamanki olaylara dair bilgi verecekler.

        Midway bu arada, oyun telif haklarını satarak nakit araçlara ulaşmaya çalışıyor. Çok şey vadeden yarış oyunu "Wheelman’ı" Ubisoft, gelen bilgilere göre takribi 500.000 ABD dolarına aldı. Yapım 2009 mart sonu Windows PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 için raflardaki yerini alacak. Fakat bundan daha fazlasını ise köklü marka "Mortal Kombat’ın" satışının getirebileceği düşünülüyor.

KAYNAK
Midway’in satışında anlaşmazlık
golem.de


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2024 20:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
Midway’in satışında anlaşmazlık
İlginizi Çekebilir