Midway krizde

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Midway krizde


Oyun yapımcısı Midway (Unreal Tournament 3, Mortal Kombat, NBA Jam vs.) oldukça derin bir krizde bulunuyor. Berbat satış rakamlarından sonra şirket, Chicago’daki ana stüdyosundan başka elamanlarını da işten çıkarttı.

Sadece “çok küçük bir sayı” olduğu belirtilen çalışanların 20 ila 30 geliştirici olduğu söylenirken sebebin düşük satış rakamları veya piyasanın durumu değil de iki büyük projenin sona ermesi olduğu kaydedildi. Sözkonusu projeler konsol oyunu "Blitz: The League II" ve "Mortal Kombat vs. DC Universe". Yapılan açıklamada bir Midway yetkilisi Edge’deki meslektaşlarımıza “ büyük projeler bitirildiğinde her çoklu ekip barındıran stüdyoda sonradan alınan elaman sayısını düzenlemek yapılagelen bir şeydir” dedi. Ayrıca ekiplerin tamamıyla ilişiğin kesilmediği, birçok çalışanın başka projelere yerleştirildiği vurgulandı.

Edge’nin kaynağı, muhtemel başka işten çıkarma dedikodularını önlemek için şunu söylüyor: “Şu anki durumda başka bir değişme olmayacak. Chicago stüdyomuz Mortal Kombat takımını hâlen barındırmakta ve bunun haricinde orda çalışan birkaç tane destek ve prototip takımımız var.” Ortaya çıkan bu yeni hadiseler Midway’daki en son olumsuz gelişmeler; diğer taraftan bir hafta kadar önce şirket, rekor bir zarar beyan etti ki, rakam geçen senenin aynı dönemine göre iki misli seviyesinde seyrediyordu. Geçtiğimiz aylar boyunca da Midway, 90 civarı çalışanının işine son vermek, LA’daki stüdyosunu kapatmak ve bazı lisans anlaşmalarını feshetmek zorunda kalmıştı.

KAYNAK
Midway krizde
computerbase.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 18:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Midway krizde
İlginizi Çekebilir