Mikro ödemelerin gelirleri, oyun satışlarını geride bıraktı

Furkan Güler 9.02.2018 - 10:28
Hangi firmanın mikro ödemelerden para kaldırdığını tahmin etmek hiç zor değil.

Geride bıraktığımız yıllarda Activision'ın çatısı altına giren Blizzard, sahip olduğu markalar sayesinde video oyun dünyasına yön verecek güce sahip durumda. World of Warcraft, Diablo, Starcraft, Overwatch, Hearthstone ve Heroes of the Storm markaları ile elini güçlendiren firmanın her oyunu milyonlarca satıyor. Ayrıca Activision Blizzard'a para kazandıran diğer oyunları da unutmamak gerekli. Destiny ve Call of Duty serilerinin yanında Activision'ın çatısı altına giren başka bir oyun geliştiricisi olan King tarafında da Candy Crush Saga ve Shuffle Cats gibi büyük markalar bulunuyor. Hal böyle olunca Activision Blizzard'ın kasasına giren para miktarını hayal etmek çok zor değil.

Activision Blizzard, mikro ödemeler sayesinde kasasını dolduruyor

Şimdi ise firma son açıkladığı finansal raporlarda mikro ödemelerden kazandığı miktarı açıkladı. Açıklanan bilgilere göre Activision Blizzard'ın mikro ödemelerden kazandığı miktar, oyun satışlarını geride bırakmış durumda. Sahip olduğu oyun markalarında satılan eşya kutuları ve oyun içi minik ödemelerden son çeyrekte 4 milyar dolar kazanan firma, King firmasına bağlı olan mobil oyunlardan 2 milyar dolar kazanmış. Belirtilene göre bu istatistikler, firmanın 2017 yılının son altı ayında kazandığı oyun satışlarından daha fazla durumda.

Sona geldiğimizde firmaların neden bu kadar mikro ödemelerin üstüne düştüğü açık bir şekilde belli oluyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2018 10:34
Loot box'lar sadece kozmetik ürünleri kapsıyor ise bence sıkıntı yok. İnsanlar parasını istediği gibi harcar. Ama loot box'lar oyuncuya avantaj verecek bir eşya sağlıyorsa sıkıntı ( bunun örneği son star wars oyununda olmuştu hatırlarsınız).
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2018 19:12
"Geride bıraktığımız yıllarda Activision'ın çatısı altına giren Blizzard" cümlesi yanlış. Activision Blizzardı aldığı falan yok :/ Ortak şirket kurdular fakat Blizzardın çıkardığı oyunlarda Activison söz sahibi değil. Hatta ortaklıkta en çok pay sahibi olan Vivendi Gamese bağlı olan Blizzarddır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mikro ödemelerin gelirleri, oyun satışlarını geride bıraktı
İlginizi Çekebilir