Minas Tirith, Minecraft ile yeniden yapıldı

Ersin Kılıç 29.01.2021 - 15:53
NVidia tüm Orta Dünya haritasının tasarlandığı Minecraft projesinden Minas Tirith'in yer aldığı görüntüleri paylaştı.

NVidia, Minecraft RTX sürümünde Yüzüklerin Efendisi serisinden aşina olduğumuz Minas Tirith'i gösteren yeni bir video paylaştı. Minas Tirith'in Minecraft üzerinden yapılan bu versiyonu aslında çok daha büyük bir projenin sadece ufak bir bölümü. 

Minas Tirith, RTX destekli Minecraft'ta şahane gözüküyor

Oluşturulan bu harita aslında Minecraft Middle-Earth projesinin küçük bir parçası olarak servis edilmiş. Minecraft Middle-Earth için Minecraft'ta tüm Orta Dünya haritasını yeniden oluşturmayı amaçlayan bir proje diyebiliriz. Minecraft Middle-Earth projesinde seriden aşina olduğumuz lokasyonların dışında daha önce film serisinde görmediğimiz ama kitaplardan bildiğimiz bölgeler de olacak. Bu projeye Bilbo ve Frodo'nun evi olan Shire'daki Çıkın Çıkmazı bölgesinden başlayacaksınız. Oyuncular Moria'nın derinliklerine inecek, Isengard kulesini geçecek ve Minas Tirith kalesine kadar seyehat edebilecekler. 

proje ile ilgili açıklanan bilgilere göre bu harita 29,000'e 30,000 bloktan oluşuyor ve WorldPainter ve WorldMachine sistemleri kullanılarak oluşturulmuş. Ekibe göre bu 870 kilometrekarelik bir alana denk geliyor. Bu rakamlar ile gerçek dünyadan bir örnekleme yapacak olursak Texas'taki Dallas veya Fort Worth bölgeleri ile ile aynı büyüklükte olduğu söylenebilir. Videoda ayrıca Minecraft RTX'in Işın İzleme özelliklerine de yer verilmiş. İlgili videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.02.2021 09:48
İyi gözüküyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.01.2021 22:59
Bu yıllar önce Ali Deniz Şenpotuk ve arkadaşları tarafından yapılmıştı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Minas Tirith, Minecraft ile yeniden yapıldı
İlginizi Çekebilir