Minecraft Eğitim Sürümü geliyor!

İsmet Ergül 19.01.2016 - 14:39
Eğitim sisteminde oyun sektörü
Minecraft'ın geliştiricisi olan Mojang, elde ettiği başarı ve olumlu yorumlar ile Minecraft'ın eğitim sisteminde ders olarak verileceğinin haberini paylaşmıştı.Microsoft'un Mojang ile birlikte geliştirdiği, Minecraft: Education Edition'ın bu yaz piyasaya sürülmesi beklenirken, eğitim sürümünün normal Minecraft'tan daha geniş olması beklenirken, okullarda eğitim amaçlı kullanılması da hedefleniyor.

MinecraftEdu programı üzerinden baz alınarak geliştirilen bu eğitim versiyonu, ilk olarak öğrencilerin yaratıcı yönünü geliştirmek amacıyla kullanırken, zamanla daha farklı amaçlar için de kullanılacak. Öğrenci ve öğretmenlerin beraber 'oynayıp, kullanacağı' bu programda öğretmenler, öğrencilerin Minecraft dünyasında nerede olduklarını kolayca bulup yönlendirebilecekler. Öte yandan öğrenciler, birbirleri ile, veya inşa ettikleri eserlerle selfie çekebilecek ve öğretmenlerine sunabilecekler.

Minecraft Eğitim Sürümü geliyor!
40 kişiye kadar destek vermesi gereken sunucularda, 40 öğrencinin birlikte bir yapıt inşa ederken hem takım çalışmasını öğrenmeleri hem de yaratıcı olmaları beklenecek. Öte yandan öğretmenler, bu dünyaları kayıt ederek dosyaların kaybolmamasını da sağlayacaklar. Yıllık 5 dolar olarak satılacak olan Minecraft: Education Edition'ın ilk olarak Kuzey Amerika'da kullanılması, yaygınlaşması bekleniyor.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 19:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2016 15:41
ismet sahalara geri döndü helal ismet yaşa ismet :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2016 15:12
Bizde yassah böyle şeyler elhamdurillah
Kalan Karakter: 300 Gönder
Minecraft Eğitim Sürümü geliyor!
İlginizi Çekebilir