Minecraft'taki Danimarka'ya Amerikan saldırısı!

Tayfun Kumaş 2.05.2014 - 18:05
Danimarka'yı yerle bir ettiler!
Danimarka Çevre Bakanlığı, ülkedeki harita bilgilerini kullanarak tüm ülkeyi Minecraft'a aktarmıştı. Danimarka hükümetinin ülkeyi 1:1 olarak modellediği harita internet trollerinin saldırısına uğradı.

Haritayı tasarlayan yetkililer, bu çalışmayı oyunculara açma gibi bir hatayı yaptıktan sonra, yine de bir önlem olsun diye, harita bozulmasın diye, sunucuda dinamit kullanımını yasakladılar. Bu durumda yine de Amerikalı troller, bir yolunu bulup oyunda Kopenhag'ın bir kasabasını dinamit ile yerle bir etti. Ardından da Amerikan bayrağını haritaya dikti.

Danimarka hükümeti tarafından gelen resmi açıklamada: "İnsanların yaratıcılığını ortaya çıkartmak için haritayı düzenlemelerine izin verdik fakat istemediğimiz şeyler de yapıldı. Bu tarzda girişimleri sunucumuzda istemediğimiz için o bölgeyi eski haline getireceğiz" diyerek olayları noktaladı. Toplamda 4 trilyon tuğla kullanılarak yapılan harita, 1 TB yer kaplıyor.

Minecraft'taki Danimarka haritası toplamda 200.000 üzerinde indirildi ve birçok oyuncu da sunuculardan aktif olarak ilgililer.

Minecraft'taki Danimarka'ya Amerikan saldırısı!
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 01:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Minecraft'taki Danimarka'ya Amerikan saldırısı!
İlginizi Çekebilir