MK Okuru, Türk Oyun Sektörü hakkında fikrini sundu

Murat Halilbeyoğlu 7.08.2012 - 13:19
İşte gelecek umutları
Bir hafta daha geçtikten sonra sıra geldi anketimizin yenilenmesine fakat önce her zaman olduğunu gibi bir önceki anketin sonuçlarına bir bakalım.

Sizlere geçen hafta "10 yıl sonra Türkiye'yi dünya oyun sektöründe nerede görüyorsunuz" diye sormuştuk bunun sonucunda ise 5 adet seçenek sunmuştuk. Merak ettiğimiz konulardan birisi siz okurlarımızın ülkemizdeki oyun sektörüne ne kadar inandığınızı görmekti.

Ne yazık ki beklediğimiz kadar optimistik bir güruh ile karşılaştığımız söylenemez. nitekim verdiğimiz seçenekler arasında %39 ile birinciliği "Bence şu anki halinden pek bir farkı olmaz" seçeneği almış. Kısacası okurlarımızın çoğu Türk oyun sektörünün bir ilerleme gösteremeyeceğini düşünüyor. En azından önümüzdeki 10 sene içinde.



İkinciliği ise %25'lik oy ile daha umut vaadedici bir seçenek olan "Bir Amerika, İngiltere olamayız ancak Çek'lere ya da Polonya'ya yetişiriz" seçeneği almış.

Üçüncü sırada ilkinden daha da olumsuz bir düşünce olan "10 yıl sonra Türkiye'de oyun sektörü kalırsa şükredin" seçeneği mevcut. 10 yıl içinde Türk oyun sektörünün biteceğini düşününelerin oranı %18.

Gelecek hakkında, en azından Türk oyun sektörünün geleceği hakkında net bir şeyler göremeyen okurlarımız ise %13'lük oy oranı ile dördüncü sıraya yerleşiyor.

Ne yazık ki son sırada ise eğitim kurumlarımızın ve bireysel olarak bu alandaki eğitmenlerimizin sektöre destek verme çabası ile hazırladığı etkinliklerle süslediğimiz "BUG, Metucon, Atom gibi etkinliklerle çok iyi yerlere geliriz" seçeneği geliyor. Ülkemizdeki oyun sektörünün ilerleyeceğini düşünenlerin oranı ne yazık ki sadece %6.

Genel olarak MK Okurları'nın düşüncesi bu yönde. Çoğunluk 10 sene içinde fazla bir gelişme göstermeyeceğimizi düşünürken ona yakın bir kısım ise en azından bir iki adım daha atabilecğeimiz düşünüyor ki bu da umut verici elbette. Lakin hiç umut bağlamayanların oranı da küçümsenemeyecek kadar az.

Şimdi sıra geldi bu haftaki anketimize.
Yorumlar 53
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 10:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru, Türk Oyun Sektörü hakkında fikrini sundu
İlginizi Çekebilir