Mobil oyunlara yönelik olan Ipega mobil kontrolcüyü test ettik

Furkan Güler 18.05.2018 - 15:12
Mobil platformda daha rahat oyun oynamak isteyenler için.

Son yıllarda mobil platformun oldukça hızlı bir şekilde gelişmesi, oyuncular kadar yapımcıları da şaşırttı. PC ve konsolu bir kenara bıraktığımızda büyük bütçeler ile mobil platforma giren oyun geliştiricileri, oyunculara devamlı olarak daha yenilikçi ve son teknolojiyi kullanan oyunlar sunmaya çalışıyorlar. PC’nin GPU’lardan aldığı gücü bir kenara bıraktığımızda artık mobil platformlar da gerçekçi grafikler anlamında konsol platformuna yaklaştılar. Telefonların azımsanmayacak kadar güçlü işlemcileri sayesinde oldukça gerçekçi oyunlar oynayabiliyoruz. Ancak bu oyunlar daha çok hardcore olarak tabir ettiğimiz oyuncu kesimine hitap ettiği için, oyunları dokunmatik ekran üzerinden kontrol etmek oynanışın verdiği hazzı azaltabiliyor. Vuruş hissiyatının yanında oyunda yer alan karakteri kontrol ederken küçük de olsa çileler çekebiliyoruz.

Ipega'nın mobil kontrolcüsünü test ettik

Oyuncuların bu yardım çağrısını duyan Ipega mühendisleri ise dokunmatik ekranda oynaması zor olan oyunlar için kaliteli bir kontrolcü ailesi geliştirmiş. Test masamızda bu kez Ipega’nın orta seviye bir kontrolcüsü bulunuyor. Bu kontrolcünün orta seviye klasmanına girdiğine bakmayın. Kontrolcüyü Dualshock 4 veya Xbox One’ın kontrolcüsü ile karşılaştırdığımızda, en az onlar kadar güzel bir performansı size sunduğunun altını çizmek istiyorum. D - pad tuşlarının yanında klasik X, Y, B ,A tuşları, kontrolcüde bumper olarak bilinen tuşlar ve en önemlisi iki adet analog bulunduran Ipega’nın bu kontrolcüsü, mobil platformda kontrolcü destekleyen tüm oyunlar ile sağlıklı bir şekilde çalışabiliyor. Bluetooth üzerinden bağlanan kontrolcüde ayrıca Start, Select ve Home tuşları da bulunuyor. Bu tuşlar ise eğer oyun destekliyorsa oyun sırasında oyunun menüsüne dönmenize yardım sağlıyor.

Mobil oyuncular için Ipega mobil kontrolcüsünü test ettik

Tabletleri bir kenara bıraktığımızda kontrolcünün tepe kısmında yer alan kızak ile tüm telefonlara uyum sağlayabilen bu kontrolcünün boyutu ise ne çok büyük, ne de çok küçük. 3DS ile karşılaştırdığımızda aynı boyutlara tekabül eden boyutuyla bu kontrolcüyü her an çantanızda taşıyabilirsiniz. Telefonlarla birlikte bluetooth adaptörler sayesinde akıllı TV’lerde de oyun oynama imkanı sağlayan bu kontrolcüyü Gearbest üzerinden satın alabilirsiniz.

Telefona bağlamak için herhangi ek bir yazılım gerektirmeyen Ipega’nın bu kontrolcü çözümünü son dönemlerde popüler olan mobil Battle Royale oyunlarında rahatça kullanabilirsiniz. Rakipleriniz dokunmatik ekranlar üzerinde kendini hapsederken, siz kontrolcü sayesinde çok kolay bir şekilde rakiplerinizin önüne geçebiliyorsunuz.

Eğer dilerseniz, ürünlerin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz:

Ipega mobil kontrolcü

https://tr.gearbest.com/game-controllers/pp_307538.html?wid=90&lkid=14139947

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mobil oyuncular için Ipega mobil kontrolcüsünü test ettik
İlginizi Çekebilir