Mobil oyunlar Activision Blizzard'a bol para kazandırmış

Murathan Özlü 7.08.2022 - 16:56
Mobil oyunlar Activision Blizzard'ın bu çeyrekteki gelirinin yarısından fazlasını oluşturmuş, Diablo Immortal'ın aldığı tepkilere rağmen.

Mobil oyunlar Activision Blizzard'ın yüzünü iyi güldürmüş. Activision-Blizzard çatısı altındaki en yeni mobil oyun ve Blizzard'ın ilk mobil oyunu Diablo Immortal, hem duyurulduğu dönemde, hem de piyasaya çıktığında içerdiği mikro ödemeler vb. konulardan ötürü çok ağır eleştiriler almıştı. Ancak, indirme sayısını 20 milyonu aşan Diablo Immortal'a bakınca, bu eleştirilerin etkisi pek uzun sürmemiş gibi duruyor.

Mobil oyunlar Activision Blizzard'a iyi para kazandırmış

Tüm bu bilgilerin üstüne, Acti-Blizz'in bu çeyrekte farklı platformlardan elde ettiği gelire bakınca şaşırmamak elde değil. Firma, PC tarafında 332 milyon dolar, konsol cephesinde ise 376 milyon dolar gelir elde etmiş.  Yani firmanın iki cepheden elde ettiği toplam gelir  708 milyon dolar. Bu başlı başına devasa bir gelir, ancak işin mobil tarafı ağzı açık bırakıyor.

Mobil oyunlar Activision
Activision'un mobil tarafında elde ettiği gelir ise tek başına 831 milyon dolar, yani konsol ve pc'de elde ettiği gelirin toplamından bile fazla. Acti-Blizz'in son yıllardaki gelir dağılımına bakıldığında da mobil oyunların gelirinin düzenli olarak arttığı görülüyor.  Activision bunun sebebinin, Call of Duty serisine olani ilginin azalması ve World of Warcraft'tan elde edilen gelirin düşmesine bağlamış. Geçtiğimiz yılın bu dönemlerinde pandeminin tam hızda devam ettiğini ve World of Warcraft Classic: Burning Crusade'in çıktığını hatırlatalım.

Bu yılın kalan döneminde (en azından şimdilik) Acti-Blizz çatısından çıkacak büyük oyunlardan bazıları, World of Warcraft: Dragonflight, Modern Warfare 2 ve Overwatch 2 olacak. Firmanın bir sonraki mali raporunda dengeler büyük oranda değişebilir.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2022 10:18
diablo 4 de böyle yaparlarsa yandık oynanmaz
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2022 01:38
Bişi dicem ama yayınlamayacaklar sen anla. bana blizin bir tane pc'ye cıkmıs AAA oyunun shopunda satılan oyun satım alımlarının oyunu etkilediği sana avantaj kazandırdığını göster haklısın dicem buna wow'da dahil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2022 14:30
overwatch komple cöp.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mobil oyunlar Activision Blizzard'a bol para kazandırmış
İlginizi Çekebilir