1/3

Modern ilişkilerde video oyunlarının yeri

Tolga Canatan 18.11.2012 - 17:26
Dünya tersine dönse, ben yine oynarım !
Oyuncuların demografik özelliklerini araştırıp sonuçlarını gözden geçirirsek, cinsiyet dağılımının erkeklere doğru kaydığını görebiliriz. Günümüzde oyuncuların neredeyse tamamının erkeklerden oluşması, video oyunlarının erkeklere özel eğlence aracı olarak görülmesine yol açıyor. Ne gariptir ki eğlenceyi çok seven ve görselliğe önem veren bayan arkadaşlarımız oyun oynamayı çocukça görebiliyor. Sıkça oyun oynayan, oyun oynamayı gereksiz televizyon dizilerinden daha eğlenceli bulan erkeklerin bu sevgisini, onların çocuk ruhuna veriyorlar. Neyse ki yıllardır süregelen bu durum da değişmeye başladı ve  artık bayanlar da sanal dünyanın renkli kapılarını aralamaya çalışıyor. Bitmek bilmeyen duygusal sahneleriyle ekranlarda boy gösteren onlarca diziyi takip etmekten usanmayan sevgili bayan arkadaşlar, bu aralar bazı kalıpların dışına çıkıp oyun havuzundan bir iki tane oyun beğenebiliyorlar.

Modern ilişkilerde video oyunlarının yeri
Yapılan bir araştırmada aldıkları eşyalara oyun konsollarını ekleyen evli çiftlerin sayısında artış görüldüğü sonucuna varılmış. Bir cümlelik bu özetin satır arasında oldukça derin anlamlar gizli. Yeni nesil oyuncular –eskiye oranla- daha fazla teknolojinin içinde ve bu durum onları ister istemez video oyunlarına yönlendiriyor. Eskiden orijinalini bile bulamazken, günümüzde video oyun reklamları televizyonlarda gösteriliyor, afişleri boy boy sokaklara asılıyor. Oyunlar artık daha fazla hayatımızdalar. Dolayısıyla bundan bayan arkadaşlar da etkilenmeye başladı ve yavaş yavaş video oyunlarına ilgi duyar oldular. Çeşitli firmaların yaptığı anketlerin sonuçlarında da bunu görebiliyoruz.

Oyunlar aslında bayanların da bir hayli ilgisini çekiyor ama olaylara fazla duygusal yaklaştıkları için bu sevgilerini belli etmeye korkuyorlar.  Çünkü erkekler oyun oynamayı biraz abartabiliyor. ( Aslında abartmıyoruz ama bayan arkadaşların da gönlünü almak için böyle söylüyorum.) Bu da gün içinde kız arkadaşlarına ayırmaları gereken zamanı oldukça kısıtlıyor. Haliyle ucu bayanlara dokunan bu durum onları rahatsız ediyor ve ister istemez video oyunlarına düşman kesiliyorlar. Tabii elimde sağlam bir sosyolojik araştırma olmadığı için sahneyi pembe dizi tadında canlandırdım ama biraz düşünürseniz bana hak vermeye başlarsınız.