Modern Warfare 2, E3'te B planıyla başarılı!

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Modern Warfare 2, E3'te B planıyla başarılı!


2009 kasımı için hararetle beklenen ego shooter Modern Warfare 2, E3’te sadece Microsoft’un basın konferansında gösterilmedi. Kapalı kapılar ardında Golem.de, Activison’un aksiyon oyunundan hollywood ayarında intibalar elde edebilmiş.

Don tutmuş Kazakistan’da saniyeler içerisinde glasyelerin buzu çatlar. İki yalnız ABD denizcisi E3’ün başında gösterilen Modern Warfare 2’nin demo levelinde buz kazmalarıyla dağda tırmanışa geçerler. Kar fırtınası görüşlerini engelliyordur. Arkadaşı Yüzbaşı MacTavish’in daveti, oyuncuyu bilinmeyene doğru atlamaya götürür. Az sonra titreyen bir el, buz kazması son parça buz duvarına vurulmuş ve orda asılı kalmış şekilde görürüz oyuncuyu. MacTavish tarafından kurtarılmayı bekler. Bunlar, Hollywood’un film tezgahlarının bile yaptığının ötesinde sahnelerdir.



Bunun üzerine demo levelin hedef yeri belli olur: iniş pisti de olan karla kaplı bir askeri üs. Ekranda silahlar çekilir ve işte o an Call of Duty’nin hissiyatı etrafa yayılır. Çömelmiş şekilde iki asker bir siperden öbürüne süzülürler ve iki farklı rutta ilk rakiplerini hallederler. Yüzbaşı MacTavish’in burada çok yardımı dokunur, eli her daim tetiktedir. Şayet oyunucunun namlusunun ucunda bir düşman askeri belirirse ve Yüzbaşı MacTavish’in de hedefi görüş açısı serbestse, telsizden sadece şu söz duyulur: “O benim.”

Biraz sonrasında oyuncu bir bilgisayardan önemli bilgiler aşırınca vaziyet çetinleşir. Karargahtan kaçarken bir depoda MacTavish’in etrafı çevrilir. Oyuncu bu görünüşte çaresiz durumu, emin bir uzaklıkta bir merdivenden gözlemektedir. MacTavish, yüzüne çevrilmiş on silah namlusu görür ve son emrini verir: “B Planı!” Oyuncu düğmeye basarak, daha önceden bir petrol tankına iliştirilmiş patlayıcıyı ateşler. Düşmanlar şaşkınca patlamaya doğru dönerken en iyi Western tarzında diyeceğimiz şekilde birkaç saniye zarfında oyuncu tarafından alaşağı edilirler.

Bu dakika itibariyle aksiyon had safhada ve çok hızlıcadır. Sırayla bir sürü jeep havaya uçar. İki kahramanımız karmobilleri kaparak arkalarında bir grup düşmanla yokuş aşağı fırlarlar. Bu sahnelerin sürat hissi çok etkileyicidir ve bu şekilde şimdiye kadar hiçbir shooter oyununda yaşanmamıştır. Daha ziyade SSX veya Amped tarzı snowboard oyunlarını hatırlatan çılgınca bir tempoyla MacTavish ve oyuncu ağaçların yanından teğet geçerek hızla giderlerken bir yandan da etraflarında hareket eden her şeye ateş açarlar. Sonra da final: Büyük bir yamaç, küçük bir atlama seddi, devasa bir sıçrayış ve ABD ordusunun bir helikopteriyle kurtuluş...



Bu numune görev fuarda etkileyici bir şekilde Modern Warfare 2’nin selefleri Call of Duty: Modern Warfare ile Call of Duty: World at War’a grafik açıdan bariz üstünlüğü olduğunu ispatladı. Gerçi motor DirectX 10 kullanmıyor ama bilhassa görüş mesafesi ve rendering hızı noktalarında optimize edilmiş. Modern Warfare 2 artık texture streaming kullanıyor. Netice ise rüyavari, geniş görüşlü manzaralar ile harika bir sürat hissi.

Modern Warfare 2, 10 Kasım 2009’da (11 10 09) PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya çıkacak. Tek oyunculu görevlerde karla kaplı Kazakistan yanısıra Afganistan ve Rio de Janeiro da görev mahalli olarak oyuncunun emrine sunalacak. Activision’un yayımını üstlendiği yapım aynı zamanda çok kapsamlı bir multiplayer moduna sahip olacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Modern Warfare 2, E3'te B planıyla başarılı!
İlginizi Çekebilir