1/9

Modern Warfare 3 Multiplayer strateji rehberi-2

Merlinin Kazanı 31.03.2012 - 12:58
Modern Warfare 3'te multiplayer oynayışınızı nasıl geliştirirsiniz ?

Eskiden multiplayer oynamak çok daha basitti “Nişan al ve ateş et”. Ancak oyun geliştirici firmalar multiplayer oyunlardaki cevheri keşfettiğinde, bu durumu biraz daha komplike hale getirdiler. Oyuncuların daha fazla oyun oynamaları için “Rütbe” sisteminin devamında akılları daha fazla meşgul etmek için  Silah çeşitliliğini, ekipmanları, silah eklentilerini ve perkleri hayatımıza soktular. Artık durum  “Nişan al ve ateş et” kadar basit değildi. Modern Warfare  3’e  geldiğimizde bunlara ek olarak  bir de silah Perki geldi. Oyuncular  için artık  3 bilinmeyenli denklem haline gelen bu durum nasıl çözülecekti?

Öncelikle bu 3 bilinmeyenli denklemi biraz daha basit bir hale getirip, Bu bilinmeyenlerin ne işe yaradığını ve devamında bunları haritalara göre  nasıl en etkin hale getireceğimizi bulalım.

Silahlar: https://img405.imageshack.us/img405/1458/silaho.jpg

Yukarıdaki tablo (Gun Stats) Modern Warfare 3’te kullanılan tüm silahların Performans ve Teknik özeliklerini gösteriyor. Modern Warfare 3 teki silahlar bir önceki oyuna göre daha dengeli olmuş ancak Weapon Proficiencies, Weapon attachments ve perkler ile silahınızı ciddi şekilde geliştirmenize olanak sağlanmıştır. Peki hangi silahı seçmeliyiz? 

Amerikayı tekrardan keşfetmenin bir anlamı yok.

“Class Rank”   sütunu aynı klastaki silahların oyuncular arasında kullanım sıralamasını gösteriyor.
“Overall Rank”  sütunu ise silahın  tüm silahlarda ki kullanım sıralamasını gösteriyor.

Assault rifles ; 1.ACR 6.8 , 2.G36C , 3. FAD
Sub Machine Guns;1.MP-7 , 2.P90 , 3.MP-5
Light Machine gun ; 1.MK46, 2.PKP, 3.L86 LSW

Dünyadaki Modern Warfare 3 oyuncuların tercihleri bu silahlar olup, bu silahları  seçmek tek başına yeterli değil. Silahımızı haritalara göre en  uygun Attachments ve Perk seçimi yaptığımızda gerçekten güçlü bir silah elde etmiş olursunuz. Öncelikle hangi silah ile oynamaktan zevk alıyorsanız onu seçmelisiniz. Multiplayer oyunlarda başarının  anahtarı  stilinize uygun tek bir silah ile oynamaktır. Ancak hatırlatmak isterim bir önceki yazımda bahsettiğim  önerilere  uygun bir oyun stili oluşturmazsanız ve Modern Warfare 3’ü   Quake Arena 3 gibi oynamaya devam ettiğiniz sürece başaralı olamazsınız. Bu oyunda ölmemek öldürmekten daha önemlidir.

Weapon Proficiencies ve perk’lerin   ne işe yaradığına bir göz atalım.  Devamında ise hangi haritada  hangi silahı, hangi weapon proficience ve perkleri kullanmamız gerektiğine bakalım.