Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Modern Warfare 3'te grafiklere niye odaklanılmadı?

Çok iyi grafikli mi, yoksa çok iyi oynanabilir bir MW3 mü isterdiniz?

Modern Warfare 3'te grafiklere niye odaklanılmadı?
Infinity Ward tarafından geliştirilen Call of Duty: Modern Warfare 3'ün çıkışına artık çok az bir süre kaldı. PC ve konsollar için geliştirilen yapım, 8 Kasım'da raflarda olacak. Yapımda, Modern Warfare 1'de kullanılan geliştirilmiş Quake tabanlı Infinity Ward motorunun makyajlanmış bir hali kullanılıyor.

Peki Modern Warfare 3'te neden grafikler konusunda radikal değişiklikler yapılmadı da, hala aynı motorun biraz daha geliştirilmiş bir sürümü kullanıldı? Infinity Ward topluluk yöneticisi Robert Bowling, görsellerde gelişmelerin olduğunu, ancak oynanış konusunda oyunun teknik yönüne nazaran daha fazla çalıştıklarını belirtti. Zira siz Modern Warfare 2'yi alıp da üzerine sadece yüksek gökdelenleri monte ederseniz, başarılı olamazsınız.

Oyunda dünyanın en önemli şehirleri yer alıyor ve bunları tasarlamak, detaylandırmak, üzerine de yeni savaş alanları oluşturmak haliyle pek kolay iş değil. Hem daha önceki açıklamaları da hatırlarsanız, "yeni bir grafik motorunun, oyunun gelişim sürecini uzatacağından dolayı eski motorun kullanılmasına devam edildiği" belirtilmişti.

Modern Warfare 3'te grafiklere niye odaklanılmadı?

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

B
BiLaLPunK Rün Ustası

tabi ki çok iyi oynanılabilir MW3 zaten grafikler kötü değil ki

0 puan
MO
MK Okuru

ama battfıeld 3 te adamlar yıllarca çalıştı oysaki bunu yapanların 12 ayı var bir düşün sende bu kadarhızlı çalışsan belki sende yaparsın ama bana sorarsanız gelecek sezon daha büyük bir engıne ile karşılaşmamız mümkün

0 puan
MO
MK Okuru

Aynı yemeği defalarca yediririz düşüncesiyle oyun yaptıkları için.Oyun herşeyiyle nasıl yapılır gidin DICE size ders versin.Battlefiel 3 FPS oyunlarında yeni bir devrim olacaktır,her yönüyle mükemmel olan bu oyunu eleştirmek acizlikten başka birşey değildir.

2 puan
H
HardCoreGamer Büyü Kâtibi

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>09.09.2011 23:04:00 - mr.legen demiş ki:</b><br><center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>09.09.2011 10:07:00 - HardCoreGamer demiş ki:</b><br><center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>08.09.2011 22:33:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>multiplayerdada oyna oyna nereye kadar 200+ mışmış o kadar saat kendini kandır dur 200+ oyun başında oturacağına çalış para kazan</font></td></tr></table><br></center> O zaman sende o kadar hikaye hikaye diyeceğine git kitap oku!</font></td></tr></table><br></center> hehehehe cod un kitabı çıktımı</font></td></tr></table><br></center> Kafan mı güzel?Artık siz her şeyi cod a bağlamışsınız.Bu kadar senaryoya açsanız kitap okuyun diyorum.

0 puan
M
mr.legen Büyü Kâtibi

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>09.09.2011 10:07:00 - HardCoreGamer demiş ki:</b><br><center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>08.09.2011 22:33:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>multiplayerdada oyna oyna nereye kadar 200+ mışmış o kadar saat kendini kandır dur 200+ oyun başında oturacağına çalış para kazan</font></td></tr></table><br></center> O zaman sende o kadar hikaye hikaye diyeceğine git kitap oku!</font></td></tr></table><br></center> hehehehe cod un kitabı çıktımı

0 puan
T
thug Çırak

COD iyi bir seri grafik kasmaması onu kalitesiz yada alınmayacak bir oyun yapmaz bf3 görsel açıdan çok iyi hatta şu ana dek en iyisi gibi duruyor ama call of duty bu haliyle de iyi bir oyun ve alınacaktır.

0 puan