Modern Warfare savaşı kızıştı!

Emre Günen 12.07.2010 - 16:12
Activision ve Infinity Ward arasındaki davada son gelişmeler.
Bilindiği üzere Activision ve Infinity Ward çalışanları arasında hala devam etmekte olan bir dava silsilesi var. İki taraf da kendinden emin ve bu konunun gideceği son noktaya kadar da gitmeye kararlılar. Fakat sürmekte olan bu önemli dava esnasında her iki cephede de enteresan olaylar meydana geliyor.

Modern Warfare savaşı kızıştı!
Kotaku'nun yaptığı habere göre, Infinity Ward çalışanları, açtıkları davaya bir ek yapmış ve Activision'ın çalışma ortamından da şikayetçi olmuş. İddia edilene göre Activision, çalışanlarını sıkı güvenlik önlemleri altında tutuyor, baskıcı tavırları ile çalışmalarını engelliyormuş.

Sürekli ofisin dışında polis koruması bulunduran Activision, çalışanlarını son dönemde kapalı kapılar ardında sorguya almaya da başlamış. Bu baskıcı tutumdan bunalan yapımcılar da açtıkları davaya ek olarak, bu konuyu da içeren bir dava daha açmaya karar vermiş.

Hatırlanacağı üzere, yaklaşık 40 kişilik ayrılan yapımcı grup ödenmeyen alacakları yüzünden firmadan ayrılmaya karar vermiş ve nisan ayında konuyu mahkeme taşımıştı. Yapımcıların iddiasına göre Activision, Modern Warfare 2'den alacaklarını tam olarak ödemediği gibi, Modern Warfare 3'ün yapımı için yapımcıları alıkoyarak, çalışma ortamının içine girmelerine zorlamış.

Olaya Activision tarafından bakacak olursak, Modern Warfare 2'nin elde ettiği büyük başarının ardından yapımcıların Electronic Arts ile görüşmeye başlamaları ve çatlak seslerin çıkmasının ardından yaptıkları toplantı sonucunda da olumlu sonuç elde edemedikleri için yapımcılardan West ve Zampella'yı işten çıkarmak zorunda kalmış.

Yeni açılan dava ile birlikte, an itibariyle ortada üç adet dava oluştu. Birincisi, Activision'dan ayrıldıktan sonra Electronic Arts çatısı altında birleşen ve Respawn Entertainment isimli firma kuran, eski Infinity Ward çalışanlarının Activision'a açtıkları ödenmeyen çeklere ait dava; ikincisi, Activision'ın sözleşme dışı hareketlerinden dolayı ayrılanlara açtığı dava ve son olarak da eski Activision çalışanlarının baskıcı çalışma ortamına karşı açtıkları dava...

23 Mayıs'ta başlayan ve hala sürmekte olan davalardan, Activision aleyhine açılmış olan iki davanın 5 Ağustos'ta birleşmesi gündemde.

Şu an için açılan üçüncü dava hakkında Activision'dan yanıt gelmedi.

Umarız bu davaların sonucu, oyun dünyası için olumlu sonuçlanır...
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Modern Warfare savaşı kızıştı!
İlginizi Çekebilir