Modern Warfare'da PC ve konsol oyuncuları nasıl bir araya oynayacak?

Furkan Güler 6.08.2019 - 11:55
Sistem nasıl çalışıyor?

Bu senenin en çok beklenen FPS oyunlarından bir tanesi olan Call of Duty: Modern Warfare için geçtiğimiz günlerde tanıtım videoları yayınlanmıştı. Oyunun çoklu oyuncu modunu gösteren tanıtım videoları, oynanış mekaniklerine yakından bakmamıza imkan tanıyordu. Bazı test oyuncularına oyunu oynatan yapımcılar, bu kez çapraz platforma değindi. Yeni oyunda tüm platformları aynı havuzda toplamayı amaçlayan geliştiriciler, PC ve konsol oyuncularının nasıl bir arada oynayacaklarını açıkladılar. Geliştirici Infinity Ward, PC oyuncularının sadece kontrolcü ile oyunu oynadığı zaman konsol oyuncularıyla karşılaşacağını belirtti. Klavye ve fare ikilisi bir aradayken çapraz platform özelliğinin açık olmadığını belirten geliştiriciler, konsol oyuncularının ise isterlerse çapraz platformdan yararlanabileceğinin altını çizdi.

CoD: Modern Warfare'da PC ve konsol oyuncuları nasıl bir araya oynayacak?

Diğer bir yandan oyuncuların PC platformunda kontrolcü ile oyuna girip, maçın ortasında klavye ve fare ikilisine geçme imkanı da yer almayacak. Bu detayları oyuna ekleyerek daha güvenli ve dengeli bir maç ortamı sunma planı bulunan geliştiriciler, ilerleyen Call of Duty oyunlarının da bu sistem üzerinden yürüyeceğinin sinyalini vermiş oldu.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 09:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2019 20:56
Ne gerek var? Ayrıca eğer ben PC'de oynarken gamepad ile oyuna giren konsolcu görmekte istemiyorum. Yani bir taraftan kısıtlama varsa diğer tarafta da olmalı.

Ama dediğim gibi ne gerek var. Çapraz platform olacak ise bunu konsollar arasında yapsınlar.
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2019 11:30
Sen olayı anlamamışsın sen PC de kol ile oynarsan konsolcu geliyor PC de kol ile oynayan az sen konsolcuyu engellersen duvarlara sıkarsın kimseyle oynayamazsın biraz mantık
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2019 20:28
Arada*
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2019 14:06
Peki ya konsolda klavye mouse kullananların durumu ne olacak ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2019 13:14
PC'de sisteme gamepad gösterip fare ile oynatacak bin tane program yaparlar ilk gün. Hile hurda illetini konsola sıçratacaklar illa, kaçamıyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Modern Warfare'da PC ve konsol oyuncuları nasıl bir araya oynayacak?
İlginizi Çekebilir