1/2

ModNation Racers: Road Trip (PS Vita)

Mahmut Saral 2.03.2012 - 20:44
Yolda uslu duramayanların oyunu
Platformlar PS Vita
ModNation Racers: Road Trip (PS Vita)
  • Yapımcı - Yayıncı Sony Computer - Sony Computer
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Yarış
Merlin Puanı 73
Artılar Karakterimizi, aracımızı, pistlerimizi hazırlayabiliyoruz
Eksiler Uzun yükleme süreleri, ekran kalabalıklaştığında performans düşüşleri yaşanabiliyor, bir süre sonra sıkabilir
Çılgın yarışlar, artık PS Vita'da. Son günlerde Vita'da yaşadığım orman maceraları, futbol deneyimleri ve dövüş tecrübelerinin ardından, bu kez de ModNation Racers ile yollara atıyorum kendimi. SCE San Diego tarafından geliştirilen Road Trip, yollarda uslu çocuk olmayı beceremeyip, aynı şeridi başka bir sürücüyle paylaşmak istemeyenlerin oyunu. Tabii ki gerçek olarak değil, sanal olarak

Evvela hazırlık yapalım

Oyunumuzu açtığımızda, bir dizi tasarım menüsü görüyoruz. Öncelikle karakterimizden başlayalım isterseniz. Boyunu, ağzını, burnunu, gözünü ve istersen birçok noktayı kendi istediğiniz gibi belirleyebiliyorsunuz. Giysilerini de aldıktan sonra, hadi geçelim araba bölümüne. Lastiğinden kaportasına kadar aracımızı da hazırladıysak, yapabileceklerimize bakalım şimdi.

ModNation Racers: Road Trip (PS Vita)
ModNation Racers: Road Trip'de, ister hemen yarışa katılabilir, ister zamana karşı mücadele edebilir, ister aynı ortamdaki arkadaşlarınızla kapışabilir (Ad-Hoc Multiplayer sistemiyle), isterseniz de kariyer moduna adım atabilirsiniz. Seçim yaptıktan sonra, karşımıza iki oyun stili çıkıyor. Bunlar: Pure ve Action. Eğer Pure'ü seçerseniz, sadece hız ve beceriye bakan yarışlar yapıyorsunuz. Eğer Action'ı seçerseniz ise, oyunun eğlencesi çıkıyor ortaya.

Yanar döner asfalt

Asfalt üzerine koyulan hız bantları ve yol üzerinden alabileceğimiz güç toplarıyla, oyunun heyecanını, aksiyonunu yaşayabiliyorsunuz. Güç toplarını alarak, rakiplerinize lazer ışını gönderebilir, roket fırlatarak yoldan çıkarmaya çalışabilir, çok hızlı sürüş yapabilir veya bir süreliğine kendinizi korumaya alabilirsiniz. Tabii ki tüm bu imkanlar, rakiplerinizde de olabiliyor ve bir bakmışsınız ki aracınız paramparça, havalarda uçuyorsunuz. Bu tip anlar da mizahi bir şekilde ekrana yansıtılmış.