Mojang sessizliğini bozdu, Minecraft yasağı hakkında konuştu!

Emin Çıtak 11.03.2015 - 14:39
"Minecraft oynamak için bir şeyler öldürmek zorunda değilsiniz."
7 yaş ve üzeri olacak, Bakanlık incelemeye aldı… Derken, şimdi o son noktadayız. Bakanlık Minecraft’ın yasaklanması için harekete geçti. Olay, hem Türk basınında hem de dünya basınında geniş yer bulurken, Mojang sessizliğini bozdu ve uzun süredir gündemde olan yasakla ilgili olarak, ilk kez konuştu.

GamesBeat’in sorularını yanıtlayan Mojang, oyunun şiddet unsurları hakkında şunları söyledi:
“Minecraft, oyuncuların birçok farklı yolla, yeni şeylerle deneyerek keyif alabilecekleri bir oyun. Oyundaki mobları (zombiler,creeper’lar…) öldürmek oyunun normal bir parçası, ama oynamak için illa gerekli olan bir şey değil.

“İnsanlar, arkadaşlarıyla beraber hiçbir kısıtlama ve sınır olmadan Minecraft dünyasını ve Minecraft dünyasına ait elementleri olabildiğince özgür bir şekilde keşfedebilirler. Biz oyuncuları beraber oynamaya teşvik ediyoruz ve oyun içinde yapılar inşa etmelerini sağlayarak, onların yaratıcılıklarını olabildiğince özgür bir şekilde sergilemesini bekliyoruz.”

Mojang sessizliğini bozdu, Minecraft yasağı hakkında konuştu!
“Evet, Minecraft dünyası tehlikeli bir yer olabilir; korkutucu tabiatı gereği, geceleri haritayı yaratıklar basıyor ve kendinizi korumaya çalışıyorsunuz. Eğer bunu sakıncalı buluyorsanız yapmanız gereken şeyler; oyunu Creative Mod’da (Yaratıcı Mod) açmak veya oyuna başlarken ayarlardan Peaceful’u (Barışçıl) seçmek. Bu iki seçenekle de canavarlar oyun dünyasının dışında kalıyorlar.”

Sonuç ne olur bilmiyoruz. Bakanlık, Minecraft’ı yasaklamak için harekete geçti. Eğer Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın talebi yerine getirilirse Türkiye’den Minecraft.net sitesine erişim de engellenmiş olacak. Ayrıca oyunun yasak olarak satın alınması da durdurulacak.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 01:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2016 00:13
sizin yüzünüzden bilgisayarıma vurus girdi yani entitiy 303
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2019 15:34
indirmeyeydin kardesim adamın sucu yok antiviurusun yoksa senin sucun ayrica entiti adamın oladıgı icin onu suclayamassın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2018 13:53
mojank oyunun kapanacak yani minecerft kapnacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2017 10:18
sus
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mojang sessizliğini bozdu, Minecraft yasağı hakkında konuştu!
İlginizi Çekebilir