Monochroma'da siyah ve beyazın gücü

Ceyda Doğan 18.09.2012 - 15:22
Nowhere Studios dünyaya sesini duyurmaya hazır
Türkiye’de ilk ve tek olan Monochroma isimli üç boyutlu puzzle platform oyunun yaratıcısı olan Nowhere Studios, sadece Türkiye’de değil, dünyada da bu oyun tarzına getirebileceği yeniliklerle yayılmayı hedefliyor. Nowhere Studios’un oyun projesi Tübitak tarafından da destek kapsamına alınmış durumda. Oyunun oynanabilir demosu önümüzdeki ay yayımlanacak ve San Francisco’da düzenlenen ‘Independent Games Festivali’ne (Bağımsız Oyunlar Festivali) katılacak. 
Geçtiğimiz aylarda Nowhere Studios'tan Burak Tezateser ve Orçun Nişli'yle yaptığımız eğlenceli söyleşiyi yayımlamıştık.

Monochroma'da siyah ve beyazın gücü
Nowhere Studios’un üç boyutlu olarak geliştirdiği Monochroma isimli oyunda hiçbir yazı ya da diyalog bulunmuyor. Tüm oyun siyah beyaz bir atmosferde geçiyor. Sadece belirli duyguları ifade edebilmek için yer yer kırmızı renk kullanılıyor. Hiçbir özel gücü ya da silahı olmayan bir çocuğun ve ondan daha güçsüz durumda olan kardeşinin hikâyesinin anlatıldığı Monochroma’da olaylar bir karavan mahallesinde başlıyor.

Monochroma’nın müziklerini yurtdışında da tanınan ve ödüller almış folk rock müzik grubu Gevende hazırlıyor. Projenin kickstarter.com’dan beklentisiyse yaklaşık 50.000 Dolar. Nowhere Studios’a göre oyunların amacı yalnızca eğlendirmek değil. Bunun yerine “Oyun bir sanat formudur, insanlara anlattığı ve hissettirdiği şeyler önemlidir” tezini savunuyor. Yaratıcıları Monochroma’nın Oz Büyücüsü, Pinokyo, Sihirli Fasulye gibi masallara göndermeler yaptığını ve kendi hikâyesini anlatırken başka hikâyelerden güç aldığını ifade ediyorlar.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
Monochroma'da siyah ve beyazın gücü
İlginizi Çekebilir