Monochroma'un yeni videosu huzurlarınızda!

Tayfun Kumaş 29.04.2014 - 12:02
Ayrıca yepyeni bilgiler geldi!
Önümüzdeki ay piyasadaki yerini alacak olan Türk yapımı Monochroma ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Bununla beraber yeni video da yayınlandı.

Monochroma'un yeni videosu huzurlarınızda!
Geliştirici ekip Nowhere Studios'un belirttiğine göre; hikayeyi anlatmak için hiç söz ve yazı kullanılmayan bu oyun, ara sahneler ile hikayeyi çözmek zorunda kalacaksınız.

Son aylarda yurtdışında gösterime sunulan demo sürümüyle Gamespot, Desctructoid gibi dergilerden hikaye anlatımı ve görselleriyle büyük övgüler alan Monochroma, esas şaşırtmayı piyasaya çıktığında yapmaya hazırlanıyor, çünkü hala kimsenin görmemiş olduğu 4 saat oynanışlı iki bölümü daha var.

Geçtiğimiz Aralık ayından beri çıkması beklenen ancak daha önce çıkış tarihini kesin olarak açıklamayan geliştirici ekip, bu sefer Mayıs'ın ikinci yarısında oyunun PC için tüm dijital marketlerde çıkacağını duyurdu. Ayrıca oyun 17 ayrı ülkede elektronik mağazalar ve kitapçılarda satışa çıkacak ancak maalesef bu ülkeler arasında Türkiye yok. Bunun Türkiye'deki dağıtımcılarla ilgili bir sorun olduğunu kaydeden yapımcı Burak Tezateşer, koleksiyon amaçlı oyunun basılı versiyonunu ya da koleksiyoner edisyonunu edinmek isteyenlerin web siteleri üstünden bunu yapabileceklerini söyledi.

Geçen sene Kickstarter'da yapılan bir bağış kampanyasıyla elde edilen gelirle Monochroma, bağışlarla elde ettiğini, bağışlarla geri vermeye hazırlanıyor.  Nowhere Studios, kendi web sitelerinde yapılan satış üzerinden elde edilecek gelirin bir kısmının yurtdışında Save The Children organizasyonuna, Türkiye'de ise Playstore üstünden yapılacak her satışın 5 TL’sinin Umut Çocukları Derneği'ne aktarılacağını duyurdu. Umut Çocukları Derneği Başkanı Ferhat Şahin bu kampanyanın gelirinin sokakta yaşamak zorunda olan çocukların topluma geri kazandırılmaları için kullanılacağını ve kampanyanın özellikle bu hassas konudaki farkındalığı artıracağını umut ettiklerini söyledi.

Yapımı konsept çalışmalarıyla beraber 3 yılı bulan ve 25 kişilik bir ekibin emeğiyle çıkabilen oyunun geliştiricileri öncelikli hedeflerinin 2014 sonbaharında oyunu Xbox One ve Playstation 4 sürümlerini hazırlamak olduğunu sonrasında ise yeni projelere odaklanmak ve oyun yapımının zorluklarını ve altyapı gereksinimlerini Türkiye'de yeni nesillere üniversiteler aracılığıyla anlatmak olduğunu duyurdu.

Sözü daha fazla uzatmadan sizi yeni video ile başbaşa bırakalım.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
Monochroma'un yeni videosu huzurlarınızda!
İlginizi Çekebilir