Monster Notebook Orkestrası, Çanakkale Türküsü ile kalplerimizi ısıttı

Alparslan Gürlek 18.03.2021 - 19:24
Monster Notebook Oyun Müzikleri Orkestrası, zaferin 106. yıl dönümünde Çanakkale Türküsü'nü yorumluyor. Kulaklarınızın pası silinecek...

Monster Notebook bugün yayınladığı bir video ile gönlümüzü fethetti. Zaferinin 106. yılında Çanakkale Türküsü'nü kendi yorumlarıyla enfes bir enstrümantal şölene çevirdiler. Dinleyenlerin kulaklarının pasını silecek türden adeta bir sanat şöleni olmuş. Bu manidar günde böyle bir video ile günümüzü daha da güzel hale getirdi ve gururumuzu daha da artırdı.

Monster Notebook Orkestrası Çanakkale Türküsü yorumu

Dönemin lise 1. sınıf öğrencisi Seyfullah, Çanakkale Savaşı'na vatan savunmasına gitmişti. Oradan annesine gönderdiği mektup, bugün dilden dile türküleşmiş, herkesin tüylerini diken diken eden bir anıta dönüşmüştür. Çanakkale Türküsü'nün hikayesi işte bu mektuptan kaynak alıyor. Şimdi ise Monster Notebook Oyun Müzikleri Orkestrası, yetenekli sanatçılarıyla bu türküyü öyle güzel yorumluyor ki! Tüyleriniz diken diken olacak. Buyursunlar efendim...

Çanakkale Türküsü ülkemizde yaşayan büyük küçük fark etmeksizin herkesin bildiği, oldukça meşhur bir türkü. Çünkü dayanağını, gücünü milletimizin kahramanlık dolu tarihinden alıyor. Çanakkale'de ve Türkiye'nin her karış toprağında destanlar yazan milletimizi her duyduğunda derinden etkileyen bu türküyü, Monster Notebook Oyun Müzikleri Orkestrası da harika yorumlamış. Kendilerine bu emekleri ve bize yaşattıkları güzel dakikalar için teşekkür ederiz.

Monster Notebook Orkestrası, Çanakkale Türküsü ile kalplerimizi ısıttı

Asırlar boyu unutulmayacak bir zafer kazanan ve 106. yılında bizlerin bunu özgürce kutlayıp, gururlanmamızı sağlayan bütün aziz şehitlerimize ve başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cumhuriyetin temellerini atan herkese sonsuz minnetimizi sunuyoruz.  Çanakkale zaferimiz kutlu olsun!

Çanakkale Türküsü sözleri

Çanakkale içinde vurdular beni
Ölmeden mezara koydular beni
Of gençliğime eyvah

Çanakkale içinde aynalı çarşı
Ana ben gidiyom düşmana karşı
Of gençliğim eyvah

Çanakkale içinde bir uzun selvi
Kimimiz nişanlı kimimiz evli
Of gençliğim eyvah

Çanakkale üstünü duman bürüdü
On üçüncü fırka harbe yürüdü
Of gençliğim eyvah

Çanakkale içinde toplar kuruldu
Vay bizim uşaklar orda vuruldu
Of gençliğim eyvah

Çanakkale içinde bir dolu testi
Analar babalar umudu kesti
Of gençliğim eyvah

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
Monster Notebook Orkestrası, Çanakkale Türküsü ile kalplerimizi ısıttı
İlginizi Çekebilir