Monster Notebook, Steam Deck benzeri bir cihaz yapabilir

Ersin Kılıç 15.06.2023 - 16:31
Monster Notebook düzenlediği basın toplantısında geleceğe yönelik planları hakkında konuştu. Ayrıca Steam Deck benzeri bir cihaz yapılacağının sinyallerini verdi.

Monster Notebook düzenlediği özel bir basın toplantısında özellikle geleceğe yönelik planlarını duyurdu. Yakın dönemde Avrupa pazarına açılan firma yetkilileri Amerika planlarından bahsetti. Ayrıca toplantının soru cevap kısmında Monster Notebook'un Steam Deck benzeri taşınabilir bir cihaz üzerinde çalıştığının bilgisini de aldık. Tabi bu cihaz hakkında şu anda bir detay bulunmuyor fakat firmadan böyle bir duyuru gelme ihtimali de var. Firmanın gelecek planları ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

Monster Notebook'tan geleceğe yönelik açıklamalar

Türkiye’de oyun bilgisayarı denildiğinde akla gelen ilk marka olan Monster Notebook, büyüme istikrarını sürdürüyor. Kullanıcı ihtiyaç ve taleplerinin analiziyle geliştirdiği ürünlerini en yeni teknoloji donanımlarıyla buluşturarak ekosistemde var olan inovasyonlara kullanıcıların erişim sağlamasına destek olan marka, ileri teknolojiye erişen oyuncuların oyun performanslarını da yükselterek global standartlarla yarışır hale geliyor. Değişken pazar dinamiklerine hızlı uyumuyla bilinen Monster Notebook, yurt içindeki öncü kimliğini global arenada da ispatlatmaya hazır.

Monster Notebook, Amerika pazarına açılacak

Yerli bir teknoloji şirketi olarak tam 22 yıldır ülkemizin gururu olan Monster Notebook, İstanbul’un iki yakasındaki, Ankara’daki ve İzmir’deki mağazalarının yanı sıra online satış ve teknik destek kanallarıyla Türkiye’nin her noktasında. İstanbul Kadıköy’deki küçük bir dükkânda başlayan macerasını bugün Türkiye’nin yanı sıra Lefkoşa’daki mağazasıyla Kıbrıs’ta yürüten, Dubai’deki operasyonlarıyla Suudi Arabistan, Kuveyt, Mısır gibi ülkelere açılacak olan Monster Notebook; Avrupa’daki operasyonlarını ise Berlin’in en merkezi bölgesi Alexanderplatz meydanında bulunan mağazasından yönetiyor.

Monster Notebook Steam Deck

Globalleşme stratejisi doğrultusunda, Avrupa bölgesinde ve Birleşik Krallık’ta büyümeye odaklanan şirket, 2020’nin Eylül ayında başlattığı Avrupa operasyonlarına İngiltere merkezli olarak hız vermiş durumda. Yüksek performanslı donanım konfigürasyonlarını global kullanıcılarına da müşteri memnuniyeti prensibiyle ulaştıran Monster Notebook, Amerika pazarına giriş noktasında da kararlı bir biçimde ilerliyor.

Kullanıcılarını ve hızla değişen beklentileri 360 derece kuşatıyor

Güçlü bir şirket olarak küresel pazarda da adından başarıyla söz ettiren Monster Notebook, her seviyeden oyuncuya en iyi oyun deneyimi sunan ve farklı kullanıcı ihtiyaçlarına özel seriler geliştiren çok yönlü bir şirket. Monster Notebook hem oyunculara ve iş dünyası profesyonellerine yönelik yüksek performanslı bilgisayarlar sunuyor hem de oyun dikeyinin yanında üretkenlik çerçevesinde ekipmanlar üretiyor. Abra, Tulpar ve Semruk bilgisayar serilerindeki modelleriyle oyun dünyasına yeni giriş yapan oyuncuların, orta-seviye oyuncuların ve ileri düzey oyuncuların ihtiyaçlarına cevap veren Monster; Markut ve Huma serilerindeki modelleriyle ise içerik üretimi, yazılım, tasarım gibi alanlarda çalışan iş dünyası profesyonellerinin beklentilerini karşılıyor.

Bilgisayar modellerinin yanı sıra Pusat aksesuarlarıyla oyunculara ve profesyonellere yönelik ürünler geliştiren Monster Notebook; klavye, mouse, kulaklık, monitör gibi aksesuarların yanı sıra oyuncu koltuğu, mousepad, soğutucu, kulaklık standı gibi farklı çevre birimi ürünleri de sunarak oyun dünyasındaki varlığını geniş bir ekosistem kurarak büyütmeye çalışıyor, kullanıcılarını ve hızla değişen beklentileri proaktif adımlarla 360 derece kuşatıyor.

Teknoloji sektöründe 20 yılı aşkın deneyimi olan ve süreç boyunca PC teknolojilerinin lokomotifi olan Intel’de farklı liderlik pozisyonlarında bulunan ve son olarak şirketin Oyun Segmentinden Sorumlu EMEA Bölge Yöneticisi rolünü üstlenen Koray Yıldız, geçtiğimiz ay Monster Notebook Ticari Genel Müdür Yardımcılığı (CCO) görevine atanmıştı.

Global arenada güçlü bir yer edinme vizyonuyla faaliyetlerin sürdüren Monster Notebook ailesinin bir parçası olmaktan büyük bir onur duyduğunu kaydeden Koray Yıldız, “Monster Notebook, Türkiye başta olmak üzere, Almanya, İngiltere, Dubai ve Kıbrıs’ta kullanıcılara yenilikçi teknolojilerini ulaştırmaya devam ediyor. Yenilenen ve güçlenen kurumsal yapımız sayesinde Monster’ın global yolcuğunu sağlam ve sarsılmaz temellere oturtmaya kararlıyız. Gerek hayata geçirdiğimiz yatırımlarımız gerekse iş ortaklarımız ile yapmakta olduğumuz projelerimizle, Monster’ın gücünü dünyada birçok noktada duyurmaya devam edeceğiz. Intel, Microsoft, Nvidia gibi global oyuncularla sağlıklı ilişkilerimizi sürdürecek, iş birliklerimizi yeni oyuncularla derinleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Şirketin oyun sektöründeki öncü konumunun güçlenerek devam ettiğini belirten Monster Notebook Global Pazarlama Direktörü Birol Sülük, özellikle Semruk ve Tulpar ürün segmentleriyle markanın gücünü arttırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Birol Sülük, hedef ve planlamalarına ilişkin şunları söyledi:

“Oyun ekosistemini sahiplenip tüm paydaşların gelişimine yardımcı olmak istiyoruz. Sektörün gelişiminin yanında pazardaki pastayı da büyütmek istiyoruz. Gelecekteki yatırımlarımızın büyük ağırlığının yüksek seviye ürünlere yönelik olacağını söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde bu alandaki öncülüğümüzü devam ettirmenin yanı sıra günlük bilgisayar kullanım ihtiyacı bulunan yüzde 68’lik kullanıcı kitlesine de dokunmayı hedefliyoruz.

İlerleyen süreçte Monster Notebook’un pazarda daha agresif çalışmalarla yer aldığını göreceksiniz. En büyük önceliklerimizin başında marka bilinirliğimizin artırılması geliyor. Monster yaparsa en iyisini, en güçlüsünü ve en yüksek performanslısını yapar algısını bütün kitlelere duyuracağız. Huma, Semruk, Tulpar ve Abra gibi ürünlerimizle de pazarın büyük bir çoğunluğuna ulaşmayı hedefliyoruz.

Hayata geçirdiğimiz iş ortaklıkları ve bütün satış yeri platformlarında yer alarak sesimizi çok büyük bir kitleye duyuruyoruz. Bu sayede hedeflerimize çok sürmeden ulaşacağımızdan eminiz. Yakın zamanda Monster’ın gücünü hissetmeyen kullanıcı kalmamasını sağlarken, global arenada da fark yaratan bir marka olarak gönüllerde yer almayı mümkün kılacağız.”

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 18:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2023 23:54
İthalat yapıyorlar çok bir önür biçmiyorum artık hen iyi markalardan makul satış yaptığı için alıyor insanlar gidecek firmalardan ilki malesef
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2023 09:26
monster bilgisayar üretmez ki. çinden satın alır markayı logoyu yapıştırır ve son kullanıcıya sunar.

----------------------

Arkadaşlar Asus, Valve gibi firmalar da bilgisayar üretmiyor. Kullanılan bileşenler zaten belli.
MK Okuru
MK Okuru 19.06.2023 11:57
Senin bakış açın göre Çin'li markalar dışında kimse bir şey üretmiyor. Sizin gibileri tatmin etmek zaten namümkün Türkiye'de fabrika açsalar altı üstü montaj yapıyorsunuz diye de bıdı bıdı yapacaksın, şaşmaz.
MK Okuru
MK Okuru 19.06.2023 09:50
işlemciyi balıkesir'de ağaçtan mı toplamayı düşünüyorsun? çinde üretiliyo tüm markaların işlemcisi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2023 12:07
Kullanışlı bir el konsolu üretmeleri doğru bir hamle olur ama steam, geforce now vb çalışırsa eğer yeni heldhand trendine yetişebilir belki kayda değer bir rakip bile olabilir.Tabii fiyat konusu kurlarla birlikte endişe verici.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Monster Notebook Steam Deck
İlginizi Çekebilir