Monster Notebook #WASD etkinliğinde neler duyuruldu?

Ersin Kılıç 30.06.2021 - 19:59
Geçtiğimiz dakikalarda düzenlenen Monster Notebook #WASD etkinliğinde yapılan tüm duyuruları ve detayları bu haberimizde derledik.

Monster Notebook #WASD etkinliği Türkiye merkezli bir firmanın bu konuda gerçekleştirmiş olduğu en kapsamlı sunumlardan biri oluyor. 20 yılı aşkın bir süredir faaliyette olan ve geçtiğimiz dönemlerde yurt dışı mağazalarını da açmaya başlayan Monster Notebook, daha önce belirttiği gibi #WASD etkinliğinde yapacağı yeni yatırımlar, ürünler ve projelerini gün yüzüne çıkarıyor. Biz de bu sunumda yapılan tüm duyuruları bu haber altında derlemek istedik.

Öncelikle sunum videosuna canlı olarak aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

Monster Notebook #WASD etkinliğinde neler duyuruldu?

Sunum açılışını firmanın kurucusu olan İlhan Yılmaz yaptı. Etkinlik hakkında kısa bir bilgi veren Yılmaz, etkinliğin isminin neden #WASD olduğunu belirttiği gibi geçtiğimiz yıl yapılan projeler hakkında açıklamalarda da bulundu. Kojima Productions'tan Jay Boor sahnede. Monster Notebook'un firmanın 5.yılı için geliştirdiği Notebook modelinden dolayı teşekkür eden Boor, #WASD etkinliğinden dolayı da firmayı tebrik etti. Kojima Productions'ın 5.yılı için özel olarak tasarlanan bu model geçtiğimiz yıl firmaya gönderilmişti. Kojima Productions 5.yıl logosuna ve firmanın maskotu olan Ludens görseline yer verilen bu modelin Tulpar T7 V21.2.1 modeli olduğu açıklanmıştı. 

Monster Notebook #WASD etkinliğinde neler duyuruldu?

Monster Notebook CMO'su Göktuğ Oğuz sahnede ve firmanın satışları konusunda bazı bilgiler veriyor. Geçtiğimiz yıl 100.000 barajını aştıklarını belirten Oğuz, firmanın merkezine her zaman olduğu gibi oyunları koyduklarını belirttiği gibi Abra, Tulpar, Semruk, Markut ve Huma modelleri hakkında bilgi verdi. Tabi Pusat markası ile çıkarılan aksesuarların evdeki çalışma deneyimine katkı sağlamak için geliştirildiğini de sözlerine ekledi.

Monster Notebook CGO'su Cem Çerçioğlu sahnede ve sözü 11.nesil işlemcileri konuşmak üzere Intel satış ve pazarlama direktörü Koray Yıldız'a bıraktı. 11.nesil işlemcilerin ve Thunderbolt 4 avantajlarından bahseden Yıldız ayrıca Killer Wi-fi 6 teknolojisine de değindi. Ayrıca bu ay başından itibaren Monster modellerinde 11.nesil işlemcilerin kullanılmaya başlandığını da sözlerine ekledi.

Söz sırası NVidia'dan Mark Aevermann'da. Mark Aevermann, RTX 30 serisi kartlar hakkında ve tabi ki RTX teknolojisi hakkında bilgiler verdi. Yeni Monster Notebook modellerinde kullanılmaya başlanan RTX 30 serisi sayesinde 60 FPS üzeri performansa çok rahat ulaşılabildiğini belirten Aevermann ayrıca DLSS ve Reflex teknolojilerinden de bahsetti ve oyunlara sunduğu avantajlara değindi.

Monster Notebook #WASD etkinliğinde neler duyuruldu?

Monster Notebook modelleri ve aksesuarları hakkında yayınlanan kısa bir tanıtım videosundan sonra Teknoloji editörü Mesut Çevik sahnede. Firmanın çıkarmış olduğu ilk ürünü incelediğini de belirten Çevik, firmanın yıllar içerisindeki gelişimini takip etmenin heyecan verici olduğunu belirtti. Sonrasında ise Monster Abra serisi için kısa bir tanıtım videosu yayınlandı.

Firmanın ürün müdürü Ersin Güntaş ve perakende satış müdürü Kemal Gülnar'ın yeni Abra modelleri hakkında bilgiler verdiğini görüyoruz. Hem RTX 30 serisi hem de Intel 11.nesil işlemciler ile birlikte hem oyun hem de tasarım performanslarında önemli bir katkı sağlandığını belirttiler. 

Monster Notebook dizüstü bilgisayarlar, Intel’in daha fazla performans sağlamak için gerekli olan işlem parçacığı ve çekirdek sayısını düşüren 11. nesil işlemcilerinin yapay zekâ teknolojisi ve yeni 30 serisi NVIDIA ekran kartlarının, RT Çekirdeklerinin, Tensör Çekirdeklerinin ve duraksız işlem özelliğine sahip çoklu işlemcilerin performans değerleri ile yepyeni bir seviyeye geçiş yaptı. Abra, Tulpar, Semruk, Huma ve Markut serisinin yeni nesil teknolojisini kusursuz ekran deneyimi, ergonomi, hafiflik ve estetik tasarımlar tamamlıyor. 

Monster Notebook #WASD etkinliğinde neler duyuruldu?

Yeni Monster Notebook modelleri tanıtıldı

11.nesil Intel işlemciler kullanan Monster Tulpar serisi duyuruldu. Yine NVidia RTX 30 serisi ekran kartlarını kullanan Tulpar modeli hakkında bilgiler veriliyor. 165 Hz ve 240hz panel seçeneklerine sahip olan yeni Tulpar serisinin 3.nesil x-cooling soğutma teknolojisine sahip olacağı da açıklandı.

Mete Özbey yeni Semruk modelleri hakkında bilgi veriyor. Yine RTX 30 serisi ve Intel 11.nesil işlemcileri kullanan bu modelde 4K çözünürlük seçeneği ile birlikte modelin sahip olduğu özelliklerden bahsedildi. 128 GB'a kadar arttırılabilen dört Ram slotuna sahip olan Semruk modeli ayrıca 32 TB'a kadar depolama alanı ile tam bir iş istasyonuna da çevrilebiliyor. Yani üç monitör de bağlanılabilen bu model, oyunlar ile birlikte tasarımcılara da odaklanıyor diyebiliriz.

Daha çok iş odaklı olmasının yanı sıra Intel 11.nesil işlemci ve dahili GPU ile oyun da oynayabileceğiniz yeni Monster Huma modeli duyuruldu. 1 KG'dan daha hafif olan ve 65 Watt'lık telefon şarj aletiyle bile şarj edilebilen yeni Huma modeli Thunderbolt 4 desteğinin yanı sıra FULL HD IPS ekranla birlikte geliyor. Magnezyum bir kasa kullanılan bu modelde ergonomik TouchPad ile birlikte ergonomik bir klavye de kullanılmış.

Monster Notebook #WASD etkinliğinde neler duyuruldu?

Yeni Monster Markut modeli tanıtıldı. Daha Intel Core i9 işlemci ve NVidia Quadra RTX 3000 GPU kullanan bu model bir nevi iş istasyonu olarak kullanılabilecek. Çift fanlı soğutma sistemi ve alüminyum kasa tasarımı ile soğutma tarafında da iddialı olan bu model tasarım ve üreticilere odaklanıyor diyebiliriz.

Monster Notebook Görsel tasarım direktörü Burcu Aycan  sahnede. Yeni notebook modelleri dışında firmanın yeni Pusat aksesuar modellerine de değinen Aycan, oyuncu monitörü dışında taşınabilir hoparlör, kamera ve mikrofon gibi aksesuarlar ile firmanın herkesin odağında olan ürünlere yer verdiğini belirtti. Kısa bir tanıtım videosunun ardından sıra firmanın yeni Pusat serisi aksesuarlarında.

PUSAT aksesuarlarda yalnızca 2021’in ilk yarısında yüzde 128 oranında büyüme

Kıdemli ürün uzmanı Ömer Esin, 2016 yılından beri çeşitlenmeye devam eden Pusat aksesuarlarına artık daha fazla önem vereceklerini açıkladı. Geçtiğimiz yıl %128 oranında büyüme sağlayan Monster Pusat aksesuar serisinde mouse, mousepad, notebook cooler, headset, gamepad ve RGB klavye gibi hali hazırda var olan ürünlere Pusat Pro Flight Stick, Pusat web kamerası, Pusat usb yayıncı mikrofonu ve dockstation gibi farklı oyun deneyimlerine ve yayıncılığa odaklanan ürünler ekleniyor. Tabi bu aksesuar ailesi dışında yeni Aryond monitör, Bukra hoparlör ve yeni kulaklık modellerinin de geliştirildiği belirtildi. Kısacası Monster, yeni notebook modelleri dışında oyuncu aksesuarları ve diğer ürünlere de odaklanmaya devam edecek.

Monster Notebook #WASD etkinliğinde neler duyuruldu?

Monster Reloaded 2021'de oyuncu hedefi 10.000 kişi

Şimdiye kadar yaklaşık 5.000 oyuncuya ev sahipliği yapan Monster Reloaded bu sene çok daha fazla oyuncu hedefiyle yola çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde duyurulan Intel Monster Reloaded 2021'de 10.000'den fazla oyuncuya ulaşılması bekleniyor. Monsters Reloaded, bu sene Intel’in partnerliğinde çok daha büyük kapsamlı olarak gerçekleşiyor. CS:GO, Valorant, Rocket League, Fortnite, Minecraft gibi en sevilen oyunların turnuvalarını kapsayan Intel Monsters Reloaded; açık turnuvalar, akademi turnuvaları ve haftalık eğlenceli turnuvaları ile her hafta dopdolu oyun içerikleri sunacak. Altı ay sürecek etkinlikte 10 binden fazla oyuncunun ağırlanması hedefleniyor. Her seviyeden oyuncuya fırsatlar sunan etkinlik festival havasında geçecek. 

Windows'lu yeni Monster Notebook modeli alan oyuncular daha önce 1 Aylık GamePass üyeliğine sahip oluyorlardı. Microsoft ile yapılan yeni anlaşma ile birlikte bu sürecin uzatıldığı açıklandı. Sınırlı sayıda olan bu yeni anlaşmaya göre Windows'lu yeni Monster Notebook modeli satın alan oyuncular artık 6 aylık GamePass üyeliğine sahip olacaklar. Özellikle E3 2021 sonrasında yapılan duyuruları ve büyümeye devam eden Game Pass kütüphanesini göz önüne alırsak oldukça avantajlı bir teklif olduğunu söyleyebiliriz.

Monster Notebook #WASD etkinliğinde neler duyuruldu?

İçerik üreticilerine destek: Monster Ambassador Programı

İçerik üreticilerini desteklemek için hayata geçirilen program tüm platformlardaki içerik üreticilerini kapsıyor. Yani oyun yayıncısı ya da eğitim videoları çeken birisi olabilirsiniz. Monster Ambassador Program, kısa adıyla MAP, kapsamında Monster Notebook, içerik üreticilerine ekipman ve cihaz desteği sağlayacak. Programa katılanlar MAP sistemi üzerinden ihtiyaçları olan cihaz veya aksesuarları seçerek belirlenen süreler dahilinde cihazları kullanabiliyor ve bu ürünler hakkında kendi platformlarında paylaşım yapıyorlar. Böylelikle içerik üreticileri kendi ekipman ihtiyaçlarını karşılarken tüm Monster ekosistemini deneyimleyip takipçileri ile bu tecrübelerini paylaşabilecekler. Büyük ödüllü yarışmalara da ev sahipliği yapacak Monster Ambassador Program’ın başvuruları 30 Haziran, yani bugün itibari ile açıldı.

İstanbul Kartal’da dev bir showroom ve operasyon merkezi

Monster #WASD’ta yeni yatırımlarını da kullanıcılarıyla paylaşan Monster Notebook, Kartal'da toplam 6.000 m2'lik dev bir showroom ve operasyon merkezi açacağını duyurdu. Üretim, lojistik, teknik servis ve müşteri deneyim alanı olarak hizmet sunacak bu yeni yatırımın 2021 içinde tamamlanması bekleniyor. Günde 1.000 adet notebook üretebilecek kapasiteye sahip bu yeni merkez ile Türkiye ve Avrupa operasyonlarını güçlendirmeyi hedefleyen şirket, bu merkezin aynı zamanda oyun ve espor dünyası için bir buluşma noktası olmasını amaçlıyor. 

Üretim ve teknik servis merkezlerinin yanı sıra bir de shoowroom alanını barındıran bu yer; içinde simülasyonların yer aldığı, creative, business ve gaming konseptine özel ürünlerin kendi atmosferlerine ait alanlarda sunulduğu bir tasarıma sahip olacak. Bu alanda espor takipçilerine özel turnuvaların gerçekleşeceği yaklaşık 250 kişilik bir alan da hayata geçecek.

İstanbul Avrupa Yakası’nda yeni mağaza

İstanbul'da yaşayan müşterilerinin yüzde 60'ının Avrupa Yakası'nda ikamet ettiğini ve bu sebeple kullanıcılarına daha yakın olmak için İstanbul’daki ikinci mağazasını Avrupa yakasında açacağını duyuran Monster Notebook, bu mağazanın da Kadıköy mağazası gibi deneyim alanı ve teknik servis alanı barındıracağını açıkladı. Henüz tam adresi verilmeyen mağaza önümüzdeki aylarda kapılarını açacak.

Berlin’den sonra Londra

Almanya merkezli Avrupa operasyonunu 2020’de Berlin’in Alexandreplatz meydanında açtığı dev bir oyun deneyim mağazası ile başlatan Monster Notebook, şimdi de dünyanın altıncı büyük oyun pazarına sahip Birleşik Krallık’a açılacak. 2021’in ikinci yarısında yalnızca online’da başlatılacak operasyonlar 2022 itibariyle Londra’da fiziksel mağaza ile devam edecek.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 09:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2021 14:16
Güzel etkinlik yaptılar. Genel olarak firmadan memnunum. Özellikle müşteri hizmetleri oldukça güzel. Aksesuarlar genel olarak baya güzel yalnız abra serisinde malzeme kalitesi ve klavye kısmı soru işareti diyebilirim ayrıca fanları çok ses çıkarıyor. Game pass olayı ise güzelmiş. Umarım gelişirler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2021 10:57
Oyun demek “Ekran Kartı” demektir. Monster Notebook RTX30 serisi ürünlerinde müşterilerine şeffaf davranmıyor. Teknik bilgi isteyince işi yokuşa sürüyor. Bu mantıkla çalışmaya devam ederse çok fazla potansiyel müşteri kaybedeceğini hesaba katmalılar..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Monster Notebook #WASD etkinliğinde neler duyuruldu?
İlginizi Çekebilir