Monster'ın yeni klavyesi oyunculara neler sunuyor kısaca bahsedelim.

Furkan Sakoğlu 29.01.2018 - 17:39
Monster'dan RGB aydınlatmalı mekanik klavye
Türkiye'de oyuncu laptopları ile büyük bir üne kavuşan ve ürünleri ile oyuncuların hayallerini süsleyen Monster markası, son yıllarda oyuncu aksesuarları ile de karşımıza çıkmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda Monster markası altında çıkan oyuncu kulaklığı sonrası diğer ürün türlerine de giriş yapacağına kesin gözüyle baktığımız Monster, bu sefer karşımıza günümüz PC oyuncuları için olmazsa olmazlardan biri haline gelen mekanik bir oyuncu klavyesi ile çıktı. Şimdi dilerseniz Monster'ın yeni klavyesi oyunculara neler sunuyor kısaca bahsedelim.

Öncelikle Monster markasının yeni mekanik klavyesinin dizaynından bahsetmek istiyorum. Günümüzde oyuncu aksesuarları agresif görünümlerinden uzaklaşıp daha sade bir tasarıma bürünmeye başlamıştı. Ancak Monster isminin de hakkını vererek tasarımsal açıdan oldukça agresif ve oyunculara yakışan bir tasarım anlayışı benimsemiş. Oldukça keskin hatlara sahip olan Monster'ın mekanik oyuncu klavyesi, dışarıdan bakıldığında adeta ben bir oyuncu klavyesiyim diye haykırıyor.

Monster Pusat K1
Standart boyut klavyelere kıyasla masada biraz daha fazla yer kaplayan Monster'ın mekanik oyuncu klavyesi, Chery Blue Switch'lerini kullanıyor. Mekanik switch'ler içerisinde hem ses bakımından en çok geri bildireme sahip, hem de tıklama geri bildirimi bakımından en hissedilir düzeyde olan Blue Switch'ler, mekanik klavyede ses seven oyuncuları fazlasıyla mutlu edecektir. Toplamda 50 milyon tıklama ömrüne sahip olan bu switch'ler, hem tuşa bastığınızı hissettiriyor, hem de hassas yapısı ile oyunlarda size hız kazandırıyor. Şahsen gürültülü klavyelerden pek hoşlanmıyor olsam da Monster'ın yazma konusundaki hissiyatını beğendim diyebilirim. Ancak yine de belirtmiş olduğum gibi klavye hayli gürültülü, eğer gece geç saatlerde oyun oynarken çevrenizde birileri oluyorsa rahatsız olması işten bile değil.

Monster'ın oyuncu klavyesi ışıklandırma bakımından da iddialı. Full RGB renk gamına sahip olan klavyemizin ışıklandırması hayli başarılı. Klavye üzerinden farklı renk efektlerine hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz. Ancak her bir tuşu ayrı ayrı aydınlatma ve farklı renkler seçme imkanınız bulunmuyor. Ancak yine de hem tuşların aydınlatılması hem de görünüş itibari ile oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. 

Monster Pusat K1
Uzun lafın kısası Monster'ın yeni mekanik oyuncu klavyesi, hem tasarımsal açıdan hem de performansı ile beğenimi kazanmayı başladı. Malzeme kalitesi ile de bekleneni vermeyi başaran klavyemiz eğer ses konusunda bir problem yaşamayacak oyuncular için kesinlikle tercih edilebilir bir ürün olmayı başarmış. Ancak tabii ki klavyede beğeni durumu oldukça kişisel olduğu için satın almadan önce her markada olduğu gibi denemekte fayda var diyoruz. Ancak klavye alma niyeti olanlar için kesinlikle listeye eklenmesi gereken bir ürün olmuş diyebiliriz. 300 TL'lik fiyatı ile fiyat performans açısından oldukça iddialı olan Monster K1 Mekanik Klavye, bu fiyata tamamen metal kasaya sahip mekanik bir klavye bulmak çok zor. Bu açıdan da Monster K1 Mekanik Oyuncu Klavyesi sınıfı geçmeyi başarıyor.
Monster Pusat K1
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 08:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2018 17:57
laptoplarından çok hayır gördük ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
Monster Pusat K1
İlginizi Çekebilir