Mortal Kombat 1'in yeni zaman çizelgesindeki Scorpion kim?

Taylan Bal 25.07.2023 - 10:14
Mortal Kombat 1'in hikaye yönetmeni Dominic Cianciolo, Kuai Liang'in yeni zaman çizelgesindeki Scorpion olduğunu doğruladı.

Mortal Kombat 1'in hikaye yönetmeni Dominic Cianciolo, San Diego Comic-Con'da yaptığı bir röportajda Kuai Liang'in yeni zaman çizelgesindeki Scorpion olduğunu doğruladı.

Mortal Kombat 1'de karakter kimliği değişiklikleri

Mortal Kombat 1'in en ilginç yanlarından biri, birçok ana karakterin kimliklerini ve arka planlarını ne kadar değiştirdiğidir. Raiden'ı bir insan, Kenshi'yi eski Yakuza ve Mileena'yı tahtın bir sonraki varisi yapma gibi, buradaki neredeyse her geri dönen karakter geçmişteki hallerinden farklıdır.

Scorpion'un yeni zaman çizelgesindeki kimliği

Ancak şüphesiz en çok değişen karakter Scorpion'dır. Artık bir diri hayalet ve Sub-Zero'nun rakibi olmak yerine, ikili aslında aynı klandan kardeşlerdir. Bu zaten büyük bir değişiklikken, hayranlar oyun duyurulduğundan beri bu yeni zaman çizelgesinde Scorpion'ın Hanzo Hasashi değil de Kuai Liang olduğu şeklinde spekülasyonlarda bulunmuştu.

Mortal Kombat 1'de karakter kimliği değişiklikleri

Bu teoriye dair bazı kanıtlar, Smoke ile olan ilişkisi, daha nazik tutumu ve Bi-Han ile doğrudan ilişkili olmasıydı. Ayrıca NetherRealm'ın karakter biyografilerinde adını saklamak için büyük çaba sarf etmesi de bu teoriyi destekleyen unsurlardandı. Şimdi, teorisyenler arasında olan tüm sizlere bir alkış yapmanız gerekecek, çünkü bu teori oyunun hikaye yönetmeni Dominic Cianciolo tarafından IGN ile yapılan San Diego Comic-Con röportajında doğrulanmış görünüyor.

Scorpion'un gerçek ismi ortaya çıktı

Röportaj sırasında Scorpion ve Sub-Zero'nun ilişkisi birkaç kez bu evrenin büyük yeni unsurlarından biri olarak bahsediliyor. Ardından, Smoke hakkında konuşurken, Cianciolo tekrar bunu gündeme getiriyor ve Smoke'un Sub-Zero ile Scorpion arasında gerilime neden olduğunu belirterek, sonunda Kuai Liang olarak adlandırılan Scorpion'ı açıkça onaylıyor.

Cianciolo, "Smoke, daha önce gördüğümüzden çok farklı değil. Büyük fark, Kuai Liang, Scorpion ve Smoke arasındaki ilişkiyi vurguluyor olmamız ve bu ilişkiyi derinleştirerek ve tüm kardeşlik dinamiklerine uygun hale getirmemiz. O, Sub-Zero ve Scorpion'ın evlatlık kardeşi ve bu, çatışmalarını ve ilişkilerini gerçekten bir üst seviyeye çıkarıyor” dedi.

Kuai Liang'tan bahsettikten sonra, Cianciolo bir an için ne söylediğini kısaca unutuyor gibi görünüyor, bu da onun yanlışlıkla bir şeyi ifşa ettiğine işaret edebilir.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 12:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2023 12:07
Gerçek SCORPION, Hanzo Hasashi'dir kuai liang hiçbir zaman olmamıştır. Düpedüz saçmalık.
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2023 22:05
Kişilerin farklı olması anca filmlere kolay oyuncu bulunsun diyedir. Ya da "Scorpion biri değildir, bir simgedir"e getirmek istiyorlar sanırım ama bence de saçmalık böyle olsa bile. Atari salonunda oynarken hep sarı ninja olarak bilirdik bunu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
ImpoliteKD
ImpoliteKD 26.07.2023 12:32
Yapımcının favori karakteri olan scorpion’u yani hanzo hasashi’yi resmen yok etmiş olmasını kabullenmekte zorlanıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mortal Kombat 1'deki Scorpion kim?
İlginizi Çekebilir