Mortal Kombat filminin ilk 7 dakikası yayınlandı

Ersin Kılıç 21.04.2021 - 11:49
Uzun süredir merakla beklenen Cuma günü yayınlanacak olan Mortal Kombat filminin ilk 7 dakikalık bölümü yayınlandı.

Mortal Kombat filminin ilk 7 dakikalık bölümü resmi olarak yayınlandı. Daha ilk görüntüleri ve ardından gelen fragmanları ile merak edilen film Covid-19 salgını sebebi ile birçok yapımda olduğu gibi ertelenmelere maruz kalmıştı. Sonrasında ise Warner Bros'un HBO ile yaptığı özel anlaşmanın bir parçası olduğunu görmüştük. Yani tıpkı Wonder Woman 1984, Dune ve diğer Warner Bros filmlerinde olduğu gibi Mortal Kombat filminde de ikili bir işleyiş izlenecek. Yani film hem sinema salonlarında hem de aynı anda HBO Max servisi üzerinden yayınlanacak.

Mortal Kombat filminin 7 dakikası yayınlandı

Öncelikle Mortal Kombat hikayesi hakkında hiç bilgi sahibi olmayan ve bu hikayeyi, karakterleri filmde görmek isteyen takipçilerimize Spoiler uyarısı yapalım. Hem video hem de haber detayları Mortal Kombat evreninden spoiler, yani keyif kaçırıcı bilgiler içerebilir.

Mortal Kombat filminin ilk 7 dakikası yayınlandı

Mortak Kombat açılış sahnesine baktığımızda aslında Scorpion ve Sub-Zero arasındaki mücadelenin ilk anlarına yer verildiğini görüyoruz. Hanzo Hasashi (Scorpion) ailesi ile mutlu mesut yaşarken evinin basıldığını görüyoruz. Evini basan kişi ise tabi ki filmde Sub-Zero olarak karşımıza çıkacak olan Bi-Han oluyor. Mortal Kombat oyunlarını yakından takip ediyorsanız Bi-Han ismi size yabancı gelmeyecektir. Oyunlarda ilk olarak Sub-Zero olarak karşımıza çıkan bu karakter, sonrasında Noob Saibat olarak seriye geri eklenmişti. Filmde ise bu karakterin Sub-Zero günlerinin işleneceğini söyleyebiliriz.

Filmin ilk yedi dakikalık bölümü dövüş koreografisi konusunda da açıkçası beni tatmin etti diyebilirim. Ayrıca kan unsurları ve şiddet unsurları ile birlikte filmde daha önce belirtildiği gibi yaş sınırı da olacak. Mortal Kombat filmi için yayınlanan 7 dakikalık bu bölüme aşağıdan göz atabilirsiniz.

Mortal Kombat filminin konusu:

"Para için dayak yemeye alışkın olan MMA dövüşçüsü Cole Young, mirasından ya da Outworld İmparatoru Shang Tsung'un en iyi savaşçısı Sub-Zero'yu kendisini avlaması için neden gönderdiğinden habersizdir. Ailesinin güvenliğinden korkan Cole, kendisiyle aynı ejderha şeklindeki doğum izini taşıyan ve Jax'ın tarafındaki Sonya Blade'i aramaya çıkar. Devamında ise kendisini Earthrealm'in koruyucusu ve Elder God olan Lord Raiden'ın tapınağında bulur. Lord Raiden bu işareti taşıyanları tapınağında himayesi altına alıyor. Cole burada deneyimli savaşçılar Liu Kang, Kung Lao ve haydut paralı asker Kano ile birlikte, evren için çok riskli bir savaşta Outworld'e, düşmanlarına karşı durmaya hazırlanıyor. Ama Cole sadece ailesini kurtarmakla kalmayıp, Outworld'ü sonsuza dek durduracak gizemini (ruhunun içindeki muazzam gücü) kullanabilmek için yeterince zorlanacak mı?"

Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 05:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2021 10:15
O değil de Hulk'un ne işi var ? :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2021 20:25
Filmi bir kaç gün önce izledim ve beğenmedim animasyon filmleri daha iyi bundan ve daha güzel devamı gelirmi bilinmez ama bu seri bu filmle olmamış resmen kitana karakterinden önce milenayı koymakta ne bilem vasatın üstünde olmuş sonra kung lao kabal reptile jax scorpionun torunu senaryo olmamış
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2021 20:30
Spoiler yorumları onaylan admin... Rica ediyorum dikkat edin.
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2021 07:49
Verdiğin spoiler içn teşekkürler birşey derdimde orucum ve yeri değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2021 15:05
Sarmadı, daha az asyalı daha çok kan bekliyordum.
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2021 14:01
Adam daha az asyalı demiş hakaret etmişsiniz. Siz modernlik kavramını yanlış anlamışsınız.
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2021 08:09
18.14 çünkü bilmiyor da ondan. Ayrıca cahil kelimesi hakaret değildir. Cahil=Bilgisiz anlamına gelir., İşinize gelmeyince her kelimeye hakaret demekten vazgeçin.
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2021 18:14
Kişisel tercihim bunlar qanqalar. Herhangi bir eleştiriye neden hakaret ile cevap veriyorsunuz ki? Biri cahil diyor biri evreni bilmiyorsun diyor :) Tamam, her şeyin en süperini siz bilirsiniz.
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2021 12:24
Daha az Asyalı ? Bu nasıl ırkçı bir yorumdur. İzleme sen film
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2021 09:44
Daha az Asyalı'yı MK'dan bekliyorsan MK evrenini zerre tanımıyorsun demektir.
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2021 20:00
Daha az asyalimi bu kadar cahil olmayin be kardesim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2021 20:39
Benim bildiğim ailesini quanchi öldürüp suçu subzsroya atıyor. Hanzoda subzerodan biliyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2021 12:32
Cahilliğimi mazur görün Scorpion oyunlarda gördüğümüz şekilde nasıl değişiyor. Yani kullandığı silahı elinin içinden çıkarması gibi veya bunula ilgili okuyabileceğim kaynakları nereden bulabilirim ? Bu arada döğüş sahneleri çok güzel olmuş bence..

-----------------------------

Hanzo hasashi, aslında hirai ryu klanında bir suikastçi ve Sub Zero'nun klanı Lin Kuei ile düşmanlar. Filmde nasıl işlenecek bilmiyorum ama oyun serisinde bir görev sırasında Sub-zero ile kapışıyorlar ve Sub-Zero bunun ağzını yüzünü dağıtıyor, kafasını söküp öldürüyor.

Yanlış hatırlamıyorsam Quan Chi de fırsat bu fırsat Hanzo Hasashi'nin ailesi ve klanını öldürüyor. Sonra Hanzo'yu dirilterek sizinkileri Sub-Zero katletti falan diyor. Amacı Scorpion'a Sub-Zero ve klanını öldürtmek sonra da ondan kurtulmak.

Sonrasında olaylar gelişiyor tabi yumağa dönüşüyor zira haberde de belirttiğim gibi bu Sub Zero ölüyor, sonra Noob Saibat olarak geri geliyor falan klasik şeyler.
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2021 19:24
Teşekkürler bilgilendirme için..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mortal Kombat filminin ilk 7 dakikası yayınlandı
İlginizi Çekebilir