1/3

Mortal Kombat (PS Vita)

Özgür Yıldız 19.05.2012 - 13:17
Ölümcül dövüşün PS Vita macerası.
Platformlar PS Vita
Mortal Kombat (PS Vita)
  • Yapımcı - Yayıncı NetherRealm Studios - Warner Bros. Entertainment
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Dövüş
Merlin Puanı 85
Artılar PS Vita özellikleri eğlenceli şekilde kullanılmış, orijinal oyunla birlikte DLC''ler de var, dokunmatik ekranın kullanımı rahat.
Eksiler Hikayeye yeni bir şey katmıyor, karakter modellemeleri kötü görünebiliyor, konsol versiyonunu oynadıysanız büyük bir değişiklik yok.
Piyasaya çıkışıyla birlikte oyun dünyasında ve oyuncularda büyük heyecan yaratan PS Vita, özellikle piyasaya çıkacak olan dövüş oyunlarıyla ilgiyi üzerine toplamayı başardı. Çıkış oyunları arasında yer alan Ultimate Marvel vs Capcom 3 beklenen başarıyı sağlayamasa da, konsol sahipleri yeni bir dövüş oyununu bekler oldu. İşte tam bu noktada da Mortal Kombat imdada yetişiyor.

Sub-Zero Wins!

İlk olarak oyunun konsol versiyonundan tamamen port edildiğini söylemekle başlayalım. Yani eğer evinizde bir PS3 veya Xbox 360’ınız varsa ve PS Vita’nızla da dışarda pek oyun oynamıyorsanız, deli gibi Mortal Kombat’ın PS Vita versiyonunun peşinde koşmanız gerek yok. Ancak “yok ben otobüste, yürürken, arabada, derste vs. Mortal Kombat oynamak istiyorum!” diye bağırıyorsanız, Mortal Kombat’ı kaçırmamalısınız.

Mortal Kombat (PS Vita)
Oyun konsol versiyonundaki her özelliği bünyesinde barındırıyor. Muhteşem bir hikaye modu, zengin içerik, challenge tower, fatality’ler ve x-ray görüntüler. Bütün bunların dışında konsol versiyonuna indirilebilir içerik olarak sunulan karakterler de Mortal Kombat’ın PS Vita versiyonunda bulunuyor.  Bununla birlikte yepyeni bir challenge tower da oyuna eklenmiş. Bu tower’da hem orijinal hem de DLC’yle gelen karakterler de bulunuyor. Bununla birlikte oldukça eğlenceli ve komik içerikler de bu tower’da yeralıyor. Örneğin bir bölümde Mileena elindeki oyuncak ayıyı Scorpion’a vermeye çalışıyor ancak oyuncak ayılardan nefret ettiğini söyleyen Scorpion ayıyı almamak için kıyasıya bir mücadeleye girişiyor. Bununla birlikte bu tower’da “Fruit Ninja” oyununun parodisi de yer alıyor. Tek farkı ise meyve yerine beyin, kalp, kafa gibi şeyleri kesiyor olmamız. Yani bu tower’da genel olarak PlayStation Vita’nın özelliklerinin Mortal Kombat’a uyarlamalarını deneme şansına erişiyoruz.

Mortal Kombat (PS Vita)