1/3

MotoGP 10/11

Ali Osman Uz 16.02.2011 - 17:03
Motosiklet tutkunlarının gözü yine Capcom'da
Capcom'un tekelindeki MotoGP, yeni versiyonu MotoGP 10/11 ile MotoGP keyfini yeniden yaşatmak için raflarda yerini almaya hazırlanıyor. Senelerdir vasatın üstüne çıkmayı başaramayan MotoGP serisi, MotoGP 10/11 ile bekleneni verebilecek mi sorusunu cevaplamak adına, özel ön inceleme sürümünü denedik. Şimdi biraz gaza basıp viraj almanın zamanıdır.

Durabileceğin kadar hızlan!..

MotoGP 10/11, ilk bakış itibariyle sürüş dinamiklerindeki farklılıklarla göze çarpıyor. Bu bahsettiğim farklılıklar bir önceki oyuna oranla mucizevi bir değişiklik sunmuyor fakat özellikle fren yaparken motorun verdiği tepkiler kullanıcının epey dikkatli olmasını gerektiriyor.

MotoGP 10/11
Yol üstündeki hız çizgisi biraz daha geliştirilmiş ve yarışın olmazsa olmazı niteliğinde. MotoGP 10/11'de virajlar önceki oyunlara göre daha zorlu ve kritik. Oyun bizlere "Yavaşlayamayacaksan, hızlanmayacaksın!.." mesajını veriyor. Fren zamanlamalarını ayarlayamadığınız takdirde kendinizi yolun dışında bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Hız hissi, güçlendirilmiş motion blur ve titreşim efektleriyle biraz daha başarılı bir halde. Halen nefes kesen bir motosiklet sürüş hissi vermese de, özellikle racing motorlardan hoşlanan oyuncuların keyif alabileceğini düşünüyorum.

Yine klasik olarak 125cc, Moto2 ve MotoGP serisindeki tüm markalar ve isimler mevcut. Ducatiler, Yamahalar, Suzukiler pistte amansız bir mücadele sunuyor. Lisans açısından tek olduğu için MotoGP severler bu konuda sıkıntı çekmeyecektir eminiz.