Motorola Razr tamir konusunda sınıfta kaldı

Berat Darıcı 24.02.2020 - 10:47
Motorola'nın yeni katlanabilir telefonu Motorola Razr, iFixit'den 10 üzerinden 1 puan aldı. 18 Şubat tarihinde satışa çıkan telefonu tamir etmek çok zor.

iFixit, kimileri için dünyanın en faydalı girişimi. Eğer bozulan eşyalarınızı kendiniz tamir etmeyi seviyorsanız, zaten onları tanıyorsunuzdur. Fakat ben yine de Motorola Razr 1 puan alarak dibi boyladığı bu siteden biraz bahsetmek istiyorum. İnsanlara hemen hemen her şeyin nasıl tamir edileceğini öğreten 2003 yılında kurulan özel bir site. Merkezi ise Kaliforniya'da bulunuyor. 2003 yılında Kyle Wiens'in bir Apple iBook G3'ü onarmak istemesi fakat yeterli kılavuzu bulamamasının sonucu kurulan bir site.

Gelelim haberimize. Motorola Razr'ı komple söküp yeniden birleştirmek amacıyla yola çıkan ekip, telefonun şimdiye kadar parçalarına ayırdıkları en karmaşık telefonlardan birisi olduğunu söylüyor. Aslında telefonun bu kadar karmaşık bir yapıya sahip olmasındaki en büyük etken katlanabilir bir telefon olması. Telefon katlanabilir yapısı yüzünden çok fazla hareket eden parçaya sahip. Fakat katlanabilir olması işlerin bu kadar zor olması için bir bahane değil.

Motorola Razr tamir edilebilirlik seviyesinde iFixit'den 10 üzerinden 1 aldı

Motorola Razr donanım özellikleri

Motorola Razr, 13 Kasım 2019 tarihinde duyuruldu. Dilerseniz biraz da 18 Şubat tarihinde satışa sunulan telefonun teknik özelliklerinden bahsedelim. Arka kamera ile başlamak gerekirse, 16 MP  f1/7 diyafram açıklığına sahip tek bir arka kameradan bahsedebiliriz. Bu kamera 2K ve Full HD çözünürlüklerde 30fps video çekebiliyor. Telefonun ön tarafında ise 5 MP tek ön kamera tercih edilmiş. Bu kamera sadece Full HD çözünürlükte 30fps video kaydı yapabiliyor. İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 710, GPU çözümü olarak ise Adreno 616 modeli karşımıza çıkıyor. 6GB RAM ise telefonun donanım paketinden diğer bir kısım. 6.2 inc boyutundaki ekran %70.30'luk ekran kasa oranına sahip. Ekranın çözünülürlüğü ise 2142 x 876 piksel seviyesinde. Telefon, kamera çıkıntısına ise sahip. 128GB depolama kapasitesi ile gelen telefonun en zayıf yönü ise 2510 mAh batarya kapasitesi olarak karşımıza çıkmakta.

Bu özellikleri katlanabilir bir telefonda toplarken muhtemelen biraz kafası karışan Motorola, tamir konusunu unutmuşa benziyor. 21.000'in üzerinde cihazın ve 60.000'in üzerinde ücretsiz kılavuzun bulunduğu iFixit, pek çok kullanıcı için alınabilirlik açısından bir kriter olarak gözüküyor. iFixit'in telefon için yayınladığı videoya buraya tıklayarak ulaşabilir ya da aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

Motorola Razr tamir edilebilirlik seviyesinde iFixit'den 10 üzerinden 1 aldı

iPhone üretimi koronavirüsden etkilendi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 08:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
Motorola Razr tamir konusunda sınıfta kaldı
İlginizi Çekebilir