1/2

MotorStorm: Apocalypse

Murat Sağlam 26.04.2011 - 13:52
Kıyamet de kopsa yarış heyecanı bitmez!
Platformlar PlayStation 3
MotorStorm: Apocalypse
  • Yapımcı - Yayıncı Evolution Studios - SCEA
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Yarış
Merlin Puanı 75
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%80
Artılar Yollar dinamik olarak değişiyor. Aksiyon ve hız hissini iyi yaşatıyor. Sesler idare edecek düzeyde.
Eksiler Arabaların ufak tefek özellikler dışında hiçbir farkı yok. Motorsiklet ve yarış arabaları aynı hızda ilerliyor. Grafik hataları mevcut. Tek kişilik modu çok kolay.

MotorStorm serisi yıllardır simülasyon olmaktan kaçmayı başaran bir seridir. Oynanışı yalnızca hıza ve diğer arabalarla olan münasebetinize bağlı olan bir oyun olmuştur. Serinin yeni oyunu MotorStorm: Apocalypse de bakalım serinin temellerine sadık kalabilmiş mi?

Yıkılsın dünyam...

MotorStorm: Apocalypse, genel olarak serinin bütün oyunlarının güzel taraflarını toparlayarak bir potpuri yapmış diyerek sözlerime başlıyorum. Artık yalnızca yapay zekaya karşı değil, sizin işinizi zorlaştırmak amacıyla sürekli değişime uğrayan, yıkılan, patlayan yollara karşı da mücadele edeceksiniz. Yolda ilerlerken bir anda gelen bir füzeyle yol yarılacak, çukurlar açılacak ve eliniz ayağınız birbirine karışacak diye açıklayabilirim bu durumu.

Yalnız burada bir problem doğuyor. Grafikleri vasatın çok üstünde olmadığından yıkılan ya da patlayıp parçalanan nesneler oldukça yapay gözüküyor ve grafik hataları göze çarpıyor. Örneğin, mavi renkli arabaların diplerine girdiğinizde dikkatli bakarsanız arabanın kaportasının metal değil kadifeden (!) yapılmış ya da en azından arabanın üzeri kadifeyle kaplanmış olduğunu görebilirsiniz. İşin şakası bir yana arabaların kaplamaları oldukça kötü görünüyor, ama oyunun hızlı olması nedeniyle çok nadiren bir arabayla burun buruna kalabileceğinizden pek gözünüze batmayacak orası kesin. Grafiklerin haricinde oyunun sesleri durumu idare edecek düzeyde diyebiliriz. Üzerlerinde uzun süre uğraşılmadığı hemen anlaşılabiliyor.

Yansın oldu olacak...

Hikaye modu Festival adı altında bulacağınız bir sekmede yer alıyor. Üç farklı yarışçının (Mash, Tyler ve Big Dog) hikayesini takip ettiğimiz Festival modunda görsel açıdan çizgi roman stili denilebilecek grafikler, çizimler kullanılmış. Hikayeye ufak arabalarla başlayıp ardından Monster Truck'lara kadar farklı çeşitte motorlu taşıt kullanıyoruz. Bunların haricinde motosikletler ve ATV denilen araçlar da oyunda mevcut. Haliyle her aracın birbirinden farklı özellikleri var ama bunlar hız, hızlanma gibi klasik şeyler yerine, yol tutuş, dayanıklılık, çabuk ısınma ve çabuk soğuma gibi özelliklerle birbirlerinden ayrılıyorlar.