1/2

MotorStorm RC - PS Vita

Ali Osman Uz 18.03.2012 - 11:03
Amansız yarışlar el konsolunda!
Platformlar PlayStation 3, PS Vita
MotorStorm RC - PS Vita
  • Yapımcı - Yayıncı Sony Computer - Sony Computer
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Yarış
Merlin Puanı 83
13 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%57
Artılar Göz alıcı grafikleri, yüksek kaliteli ses efektleri, sıradışı oyun keyfi, dinamik kontrol yapısı
Eksiler Aracın arkasından görünüm sunan bir kamera bulunmaması
Sony PS Vita'nın çıkışıyla eş zamanlı olarak piyasaya sürülen oyunlardan biri olan MotorStorm RC, birçok oyun severin merakla beklediği başlıklardan biriydi. Eskilerden Micro Machines'i ya da Revolt'u bilenlerin pek yabancılık çekmeyeceğini düşündüğüm MotorStorm RC, ilk bakış itibarıyla başarılı grafikleri ve eğlenceli oynanışıyla dikkatimi çekti.

Kısa bir süre önce Merlin'in Kazanı ofisine ulaşan MotorStorm RC'yi, bir uzaktan kumandalı oyuncak sevdalısı olarak bendeniz incelemeye aldım. Şimdi oyunun detaylarına inmeye başlayalım.

Cıvıl cıvıl renklere sahip parkurlar

MotorStorm RC, PS Vita'nın güçlü donanımını başarıyla kullanan oyunlardan biri. Oyun içerisindeki araçlar, ortam ışıklandırmaları ve ambiyansa dair öğeler özenle hazırlanmış. Oyunda epey renkli bir görünüm hakim. 

ModNation Racers: Road Trip'te dikkatimi çeken minik teklemeler ve grafiksel bozulmalar MotorStorm RC'de bulunmuyor. Oyunun detaylı parkurları, etkileyici parkur içi efektleri ve gerçekçi otomobil tasarımları maksimum hızda ekrana yansıyor. MotorStorm RC, PS Vita'nın gücünün iyi kullanılması durumunda neler yapılabileceğini açıkça gösteriyor.

MotorStorm RC - PS Vita
Sıradışı bir kamera, sıradışı kontroller

MotorStorm RC, sunduğu kamera açıları ve kontrol seçenekleri açısından günümzdeki yarış oyunlarına göre alışılmışın dışında. Oyunda sunulan kamera açıları uzaktan kumandalı otomobillerle yarıştığımızı maksimum düzeyde hissetmemiz için tasarlanmış. Tüm kamera seçenekleri oyuna paralel bir bakış sunuyor. Aracı arkadan görebildiğimiz bir kamera seçeneği maalesef bulunmuyor. Bence bu kamera seçeneği ambiyansa ters olsa da seçenekler arasında bulunmalıydı.

Minik araçlarımızın kontrolleri, oyunu ilk açtığımızda karşımıza çıkan tutorial bölümü aracılığıyla belirleniyor. Bu bölümde oyun bize iki kontrol seçeneği sunuyor ve hangisinin daha rahat olduğunu belirlememize imkan tanıyor.

Ben kamera bazlı değil, araç bazlı kontrolleri seçtim. Yani benim oynadığım kontrollerde sağ yön tuşuna bastığımda araç sağa gidiyordu. Bu şablonu, klasik bir yarış oyununu yan açıdan oynamak gibi düşünebilirsiniz.

İkinci seçenek kamera açısına göre değişen kontrollere sahipti. Bu kontrol seçeneğinde, araç sola doğru giderken aşağı bastığınızda araç sola dönüyordu. Yazı üzerinde açıklaması zor olduğu için bu konuyu fazla uzatmıyorum. Oyunun sıradışı kontrol mekaniği denenip öyle karar verilmesi gereken cinsten.