Mount and Blade II Bannerlord Modları: En İyi 10 Mod

Alparslan Gürlek 30.04.2021 - 15:06
Mount and Blade II Bannerlord modları sayesinde orijinal oyunda yapamadığınız şeyleri yapabilirsiniz. İşte karşınızda en iyi 10 mod!

Taleworlds'ün 30 Mart 2020'de piyasaya sürdüğü ve dünya çapında oldukça sevilen serinin yeni oyunu Mount & Blade II: Bannerlord için internette yüzlerce mod yer alıyor. Oyunun çıkışının ardından bir yıldan uzun bir süre geçti ve Bannerlord mod konusunda oldukça zengin bir kütüphaneye sahip. Tabi oyuna mod yüklerken biraz seçici olmak gerekiyor. Aksi takdirde hem kayıt dosyalarınız hasar görebilir hem de istemediğiniz özellikleri oyuna eklemiş olursunuz. Biz de sizler için bu yazımızda en iyi Mount and Blade II Bannerlord modlarını seçip bir liste oluşturduk. Buyursunlar!

En iyi Mount and Blade II Bannerlord modları

  • Dismemberment (Uzun kopması)
  • BuyPatrols (Devriye satın alma)
  • Tournaments XPanded (Daha keyifli turnuvalar)
  • Fighting Together Relationship (Yanında savaştığın lordla ilişki kazanma)
  • Auto Trader (Otomatik ticaret yapma)
  • Türkçe Dublaj modu
  • RTS Camera (Serbest kamera)
  • Detailed Character Creation (Detaylı karakter oluşturma)
  • Control Your Allies After Death (Savaşta öldükten sonra yoldaş kontrol etme)
  • BannerPeasants (Sancak taşıyan askerler)
  • [Bonus] Deadly Horse Charges (At çarpması hasarını artırma)

Düşmanınızın uzuvlarını kopartın: Dismemberment

Savaşa daha gerçekçi yaklaşıyorsanız ve kılıcınızın keskinliğini düşmanın vücudunda hissetmek istiyorsanız bu mod tam size göre! Öldürdüğünüz düşmanlara son vuruşu yaparken uzuvları kopacak. Kral Derhert'in kafasını uçurmayı kimler ister?

Buraya tıklayarak indirebilirsiniz


Köylülerinizi haydutlardan koruyun: BuyPatrols

Mount and Blade II Bannerlord modları - Buypatrols

Lordu olduğunuz topraklardaki köylülerin haydutlar tarafından saldırıya uğramasından bıktınız mı? Doğru yerdesiniz. BuyPatrols modu sayesinde her yerleşkenize en fazla üç devriye satın alabilirsiniz. Bu devriyeler büyükten küçüğe 16,32,48 askerden oluşacak. Ne kadar büyük devriyeleriniz olursa o kadar yavaş hareket edecekler ve topraklarınızı koruyacaklar. Bu durumdan muzdaripseniz sizin için en iyi Mount and Blade II Bannerlord modları arasında BuyPatrols'un yer alacağını düşünüyoruz.

Buraya tıklayarak indirebilirsiniz


Turnuvaları daha cazip hale getiren mod: Tournaments XPanded

Tournaments XPanded

Şehirlerde katılabileceğiniz turnuvalar neden daha cazip olmasın ki? Alacağınız ödülleri birkaç ödül arasından kendiniz seçebilir ve turnuvaları kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Tabi bir turnuvadan sizi oyunun sonuna kadar idare edecek eşyalar alamasanız da, kendiniz için daha değerli hale getirmenizi sağlayan bu mod oldukça yardımcı olacaktır. Aynı zamanda size rastgele silahlar verilmesini istemiyorsanız, nasıl savaşacağınızı da kendiniz seçebileceksiniz. Kazandığınız tecrübe puanları da buna göre değişkenlik gösterecek.

Buraya tıklayarak indirebilirsiniz


Omuz omuza savaştığınız lordlarla ilişkinizi artırın: Fighting Together Relationship

Fighting Together Relationship

Bağlı olduğunuz ya da kendi krallığınızda bazen diğer lordlara destek olup, bazen ise kendi ordunuzu yönetebilirsiniz. Tabi bunu yaparken oyunun orijinal sürümünde birlikte savaştığınız lordlarla pek bir ilişki kazanmanız mümkün olmuyor. Ancak en iyi Mount and Blade II Bannerlord modları arasında sayabileceğimiz bu mod sayesinde, omuz omuza savaştığınız dostlarla ilişki puanları kazanabileceksiniz. Tabi ordunuzla birlikte o lordları ölüme sürüklerseniz, ilişki kaybedeceğinizi de unutmayın.

Buraya tıklayarak indirebilirsiniz


Eşyalarınızı satmakla vakit kaybetmeyin: AutoTrader

Satın alacağınız ya da satacağınız eşyaların minimum ve maksimum değerlerini girerek, tek tek eşyalarınızı bir şehirde satmakla uğraşmanızın önüne geçebilirsiniz. Bannerlord bu mod sayesinde sizin için haydutlardan aldığınız silahları satarken vakit kaybettiğiniz bir oyun olmayacak. Aynı zamanda kârlı ticaret ürünlerini alıp satmak için yine minimum eşikleri de belirleyebileceksiniz. İşinizi oldukça kolaylaştıran bu Bannerlord modunun sizler için çok faydalı olacağına inanıyoruz.

Buraya tıklayarak indirebilirsiniz


Bannerlord Türkçe Dublaj - Seslendirme

Onur Ali Şahin tarafından geliştirilen bu mod, Soner Şahinbaş ve Yavuz Selim Sağlam'ın sesiyle sizlere Türkçe dublajlı bir Mount & Blade II: Bannerlord deneyimi vaat ediyor. Henüz tam anlamıyla bitmiş ve tüm ses tonlarını destekleyen bir mod olmasa da, çabası güzel projelerden biri olmuş diyebiliriz. Yukarıda yer alan videodan oyun içinde dublajın nasıl hissettirdiği hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz.

Buraya tıklayarak indirebilirsiniz


Serbest kamera modu: RTS Camera

RTS Camera

Savaşlarda stratejik kararlar vermek için oradan oraya koşturup yorulma devri bitmiştir! RTS Camera modu sayesinde kameranızı serbestçe hareket ettirerek birimlerinizi istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz. Bu sayede oyunu gerçek zamanlı strateji oyunu gibi oynamanın da tadına varacaksınız. Bannerlord'un stratejik derinliğine derinlik katan bu mod en iyi Mount and Blade Bannerlord modları arasında yerini almayı fazlasıyla hak ediyor.

Buraya tıklayarak indirebilirsiniz


Karakterinizi daha detaylı oluşturun: Detailed Character Creation

Detailed Character Creation

Karakter oluşturma ekranı zaten detaylı olan Bannerlord'da sınırların dışına çıkmak ister misiniz? Eğer istiyorsanız sizin için PoPoWanObi tarafından hazırlanan Detailed Character Creation modu oldukça tatmin edici olacaktır. Karakterinizin yaşını, kaslı olup olmadığını, uzunluğunu ve daha fazlasını özelleştirebileceğiniz bu NexusMods üzerinde bulunuyor.

Buraya tıklayarak indirebilirsiniz


Savaşta öldüyseniz endişelenmeyin: Control Your Allies After Death

Control Your Allies After Death

Savaşlarda belki de rahatlıkla kazanabileceğimiz durumlarda bahtsız şekilde öldüğümüzde işler çığırından çıkabiliyor. İşte böyle durumlar için geliştirilen Control Your Allies After Death modu, öldükten sonra ordunuzdaki yoldaşlarınızı kontrol etmenizi sağlıyor. Bu sayede savaşın seyrini değiştirebilecek adımlar atarak, ordunuzu ipin ucundan alabileceksiniz. En azından, öylece durup ordunuzun doğrandığını izlemekten iyidir!

Buraya tıklayarak indirebilirsiniz


Sancağınızı savaşta dalgalandırın: BannerPeasants

BannerPeasants

Bazen savaşta kendi ordunuzun askerleriyle karşı tarafınkini karıştırmanız mümkün olabiliyor. İşte bu mod sayesinde askerleriniz omuzlarında sizin sancağınızı taşıyarak kendilerini direkt belli edecektir. Aynı zamanda savaş atmosferine de faydalı olacağını söyleyebiliriz.

Buraya tıklayarak indirebilirsiniz


Atlarınız küçük canlılar değiller: Deadly Horse Charges

Gerçekçi düşünecek olursak bir atın çarpması insanlara büyük zararlar verebilir. Sonuçta atlar büyük ve ağır hayvanlar olarak çok hızlı koşma kabiliyetine de sahipler. İşte bu mod sayesinde atınızla bir birliğin arasına daldığınızda daha ölümcül hasarlar verebileceksiniz.

Buraya tıklayarak indirebilirsiniz


Mount and Blade II Bannerlord modlarını yüklemeden önce bilmeniz gerekenler

Öncelikle oyunun henüz erken erişim sürecinde olduğunu unutmamanızda fayda var. Sürekli güncellenen ve yeni sürümlere geçen oyun, bazı modlarla bir süre sonra uyumlu olmayabilir. Bu nedenle modları yüklerken oynadığınız sürüme ve uyumluluğa dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca şunu da belirtmeyen geçmeyelim, Mount and Blade II Bannerlord modları yüklemeden önce oyununuzun ve kayıt dosyanızın yedeğini mutlaka alın. Sonuçta bunlar üçüncü parti yazılımlar ve oyununuza ya da deneyiminize zarar verme olasılıkları mevcut.

Bizce en iyi Mount and Blade II Bannerlord modları bu şekildeydi, peki sizin diğer oyunculara önerebileceğiniz modlar hangileri? Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

 

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 12:01
Adamlar istatistiksel olarak en iyi modları paylaşmışlar millet hakaret etme derdinde anlamadıysan git bak siteye en çok hangi modlar indirilmiş beğeni almış diye
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2021 04:59
Allah aşkına bu modları kim seçti böyle? 3 yaşındaki çocuğa seçtirseniz daha güzel modlar seçer. Bir de en iyi modlar başlığı altında paylaşmışsınız,cidden yazık.
-----------------------
Yazının sonunu okuduysanız sizin tavsiye etmek isteyebileceğiniz modları yorumlarda belirtebilirsiniz diye yazdım. İyi olduğunu düşündüğünüz modları yazabilirsiniz.
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2021 13:13
Gayet güzel? Aga sen bu konuda mentor isen sen yaz bilelim? Ateşle farklı 5-6 mod hadi..
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2021 04:30
Katılıyorum çok işe yarayan olmazsa olmazlar da var ancak çoğu çöp. Konu olsun diye konu.
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2021 17:24
Hakikaten kardeşim yazsana senin beğendiğin modları bunlardan daha mı iyiymiş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2021 19:02
Bir nevi (bazı) oyunu tamamlayan unsurlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mount and Blade II Bannerlord Modları: En İyi 10 Mod
İlginizi Çekebilir