Mount & Blade II Bannerlord e1.8.0 yaması çıktı

Alparslan Gürlek 18.08.2022 - 14:53
Mount & Blade II Bannerlord e1.8.0 yaması tam 35 GB'lık boyutu ile yayınlandı ve betalarıyla birlikte birçok iyileştirme içeriyor.

TaleWorlds Entertainment milli gururumuz Mount & Blade II Bannerlord e1.8.0 yamasını yayınladı. Yeni güncelleme tam 35 GB'lık boyutu ile SSD düşmanı olsa da beraberinde birçok iyileştirme ve yenilik getiriyor. Hatta öyle ki, TaleWorlds güncellemenin Steam duyurusuna yeniliklerin hepsini sığdıramadığı için oyuncuları kendi web sitesinden okumaya davet ediyor.

TaleWorlds'ün Steam'e sığdıramadığı Mount & Blade II Bannerlord e1.8.0 yaması

Dev güncellemenin yama notlarının tamamı sitede uzun uzadıya belirtilmiş ancak bunu her oyuncunun okumak isteyeceğini düşünmüyoruz. Sizlerle bu haberimizde arada önemli olarak gördüklerimize ve oyun deneyimine en çok etki edenlere değineceğiz. Yama içeriğinde her güncellemede olduğu gibi oyunun çökmesine sebep olan birçok hata giderilmiş. Ancak uzun süredir erken erişimde olmasına rağmen hala oyunun bir anda kapanmasına sebep olan hatalar olduğu biliniyor.

Çökme sorunlarıyla beraber bir yığın bug da tespit edilip giderilmiş ve daha pürüzsüz bir oyun deneyimi vaat ediliyor. Yeni eklenen özelliklerden biri olarak ise Arena Master'dan klan üyelerinin perklerini sıfırlayabilme özelliği karşımıza çıkıyor. Artık oyuncular, klan üyelerinin özelliklerini de sıfırlayıp istedikleri gibi şekillendirebilecekler. Ayrıca oyuncunun perk puanlarıyla ilgili özellikle Tıp kısmında yeni düzenlemeler mevcut. Artık bu alanda oyuncular daha hızlı deneyim puanı kazanabilecekler.

Mount & Blade II Bannerlord e1.8.0 yaması çıktı

Oynanış düzenlemeleri ile birlikte birçok performans geliştirmesi de  yeni güncellemenin hedefleri arasında. Özellikle kuşatmalar sırasında CPU performansının geliştirildiği yama notlarında açıklanmış. Aynı zamanda düşen silahlar, yapay zeka formasyonları ve yapay zeka mantıkları ile ilgili optimizasyonlar da yapılmış. Bu da stutter dediğimiz takılma tarzı problemlerin daha seyrek yaşanmasını sağlayacaktır.

Savaşlar sırasında destek birliklerin savaşa katılması konusunda da iyileştirmeler gelmiş. Takviye birlikler artık savaşın konuşlanma sınırları yakınında ortaya çıkacak ve uzun süre savaşa katılmalarını beklemeyeceğiz. Yine de ilk birlik dalgası savaşın haritadaki konumuna ve boyutuna göre her zaman orijinal yolda ortaya çıkacak.  Aynı zamanda bir yapay zeka takviye birliklerin ortaya çıkması için en güvenli bölgeyi sizin için seçecek. Bu da katılan askerlerin hemen erimesinin önüne geçecektir.

Bu uzun ve ucu bucağı yokmuş gibi görünen yama notları arasında Türkçe yerelleştirmeye yönelik bir iyileştirme görememek ise biraz üzdü diyebiliriz. 

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 05:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2022 20:14
Taleworldsun çalışanlarını topluca işten çıkartıp bu işe daha uygun yazılımcıları alması lazım. Yıllardır oyun sektörünü takip ederim hayatımda taleworlds gibi tembel ve bir o kadar da beceriksiz oyun şirketi görmedim. Bağımsızlar bile daha verimli ve istekli çalışıyor.
MK Okuru
MK Okuru 24.08.2022 02:06
15:46 Sen talewords çalışanısın net :D Her eleştiride senin yorumun var. Yok siz oyun yapın! Yok sizin ne başarınız var bla bla bla! Bro insanlar beğenmedi şeyleri eleştirirler. Eleştiri olmazsa bu firmalar böyle cacık oyun yapmaya devam eder. Anlıyor musun ? Anladın mı ? Do you understand ? :))))
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2022 15:46
Peki bunu söylerken ki vasfınız nedir acaba neyin ceo'susunuz? Hayatta ne başardınız ve ne ürettiniz? Yaptığınız ne insanlar tarafından denendi ve tamamen olumlu dönüşler aldınızda millete akıl veriyorsunuz?
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2022 09:01
Tabi efendim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2022 10:07
Warband gibi efsane oyunun sadece isminden ekmek yiyen oyun! Keşke warbandı Remake yapsaydınız! Bannerlord hem wrbanda göre yavaş hemde multiplayeri çöp bir oyun olmuş! 10 yıldır yapım aşamasında ve 3 yıldır erken erişimdem çıkamayan bir oyun. Gerçekten büyük başarı ?? Tebrik ediyorum
MK Okuru
MK Okuru 23.08.2022 20:24
15:48 Dostum zaten rockstar games düzeyinde bir şey beklemiyorum. Fakat eski oyun Warband gibi bir oyunun altında çıkması ve 10 seneye yakın yapılan bu oyunun 3 yıldır erken erişimden çıkamaması bir başarısızlıktır. Benim eleştirme hakkım var. Bunun için bir oyun yapmaya gerek yok! Kısaca kötü :)
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2022 15:48
Birader o zaman sen bir oyun yap biz de oynayalım madem bu kadar bilgilisin ya da mail at seni işe alsınlar toparla şirketi. kimse bir rockstar seviyesinde birşey beklemiyor sen oynamana bak. ortada bir eser var beğenir beğenmezsin sana kalmış ama yapılana laf ediyorsan önce bir kendine bak
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2022 10:06
Eski bir warband online oyuncusu olarak. Bannerlordun multisi yüzünden direk oyunu iade ettim. GÖRDÜĞÜM EN KÖTÜ MULTİPLAYERA SAHİP OYUN DİYEBİLİRİZ.
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2022 13:36
Küçük bağımsız şirketler bile bu kadar zamanda daha iyi iş yapıyor. Yabancılarda inovasyon var, o herifler bu işe kafa yoruyor, ama bizim yazılımcıların çoğunda çap yok çap. Ne inovasyon ne çap. Çapı olanlar da yurtdışına kapağı atıyor zaten. Taleworldstaki adamların kapasitesi bu kadar.
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2022 13:33
Burası Türkiye. Başarısızlık şirketin çalışanlarıyla alakalı. Biraz da disiplinsizlik. Modder topluluğundan yazılımcı alırlarsa olacağı buydu. Armağan yavuz da çalışanlara fazla baskı yapmayınca iyice berbatlaşıyor durum. Bazı çalışanlar evden çalışıyormuş mesela. (Covid sebebiyle değil.)
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 19.08.2022 14:11
Umarım taleworlds yorumları okuyor ve söylenilenlere kulak veriyordur çünkü durum vahim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2022 21:56
Talewords neden eski Türk Kağanlıklarını oyuna eklemiyor acaba.
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2022 23:38
Oyunu dünyaya pazarladığı içindir belki!?
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2022 23:00
oyun kalradyada geçtiği için olabilir, uydurulmuş bir alem olduğu için ne türk var ne de başka millet. Onun yerine benzerleri var, kergitler eski türk kağanlıklarına karşılık geliyor mesela.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mount & Blade II Bannerlord e1.8.0 yaması çıktı
İlginizi Çekebilir