Mount & Blade II: Bannerlord için Vlandia Faction'ı duyuruldu

Ersin Kılıç 1.12.2017 - 13:09
TaleWorlds yaptığı açıklama ile oyun için yeni bir Faction duyurdu

Mount & Blade II: Bannerlord şüphesiz sadece ülkemizde değil, tüm dünyada en çok beklenen oyunlar arasında yer alıyor. Uzun süredir yapım aşamasında olan ve çıkış tarihi belli olmayan oyun için yeni bir duyuru daha yapıldı. TaleWorlds firması oyunun Steam sayfası üzerinden Bannerlord'a yeni eklenen bir Faction'ın tanıtımını yaptı. Yapılan açıklama ve bilgiler şu şekilde;

M&B II: Bannerlord için yeni bir Faction duyuruldu

Mount & Blade II: Bannerlord için yeni bir Faction duyuruldu

Birçok diyarın dilini konuşabilen, denizaşırı ülkelerden, paralı askerler ve maceraperestler arasından imparatorluk sınırlarını, içerisindeki itaatsiz kabilelere karşı gümüş karşılığı korumak için gelenlerden bahsediyoruz bugün. Adlarını ilk savaş beyleri olan Kalradik Cesur Yürekli Wilund'dan aldılar ve Vlandialılar olarak tanındılar. Her biri rakipsiz ağır süvarileri, İmparatorluğun düşmanlarını Aserai döküntülerinden uzak bozkırlara sürdüler. Ancak imparatorluğun ihtiyaç duyduğu kadar gümüşü yoktu ve hazine yetkilileri çok geçmeden paralı askerlere hibe araziler ve ünvan ile de ödeme yapılabileceğini öğrendiler. Bu, muhtemelen politikalarından en ileri görüşlü olanı değildi. Vlandialılar yerleştiler, evlendiler, çiftlikler ve kaleler kurdular. Son hükümdarsız dönemde Demirkollu Osrac’ın kendini sözde kral ilan etmesi çok zor olmadı. Baravenos’un başkentini ele geçirmesi de imparatorluğun batıyı nasıl ele geçirdiğinin göstergesidir.

Vlandialılar, Fransa’ya yerleşip sonrasında kendileri için İngiltere, Sicilya ve Kutsal Topraklarda krallık kuran Nors baskıncıları Normanlar başta olmak üzere, ortaçağ başları Avrupa’sının feodal devletlerine dayanmaktaydı. Normanlar, Bizans ve Müslüman düşmanlarını, 12’nci yy. tarihçilerinden Anna Comnea’nın deyimiyle “Babil duvarlarını delip geçebilecekleri” öfke ve süvari hücum disiplinleriyle etkisiz hale getirdiler. Şovalyeler savaş eğitimlerinde, sıradışı disiplini, hak iddia edebilecekleri herhangi bir olası toprağın kararlı bir şekilde peşine düşme fikri ile birleştirdiler. Feodal miras hukukunda herhangi bir gri alan savaş nedeniydi. I. William’ın, Sicilyalı Robert Guiscard’ın ya da I. Bohemond’un kariyerleri bitmek tükenmek bilmeyen çatışmalardı: bazen daha fazla toprağın fethiyle alakalı, kölelere karşı nispeten önemsiz vassal tartışmaları, bazen de kardeşler arasındaki ya da baba-oğul arasındaki çatışmalar.

Mount & Blade II: Bannerlord için yeni bir Faction duyuruldu

Vlandialılar, diğer ülkelerden biraz daha fazla bölge kontrol ediyorlar ancak aralarında iç anlaşmazlık çıkarmak için toprağı işliyor olacağız. Yaşamaktan usanmış Vlandia kralı Derthert, kendisinin sancağı altında savaşmaktansa kendi gündemini yaratma peşinde koşan baronlarla uğraşmak zorunda kalacaktır. Mount and Blade: Warband ortaçağ savaşının “deli sürüsüne çobanlık” yönünü modellemeye de çalışmıştır ancak bazı kimseler, lordların kendi isteğiyle dolaşabileceği uygulamayı sinir bozucu bulmuştur. Bannerlord'da, yeni Nüfuz mekanizması oyuncuların alanda geniş kavgacı vassal orduları ellerinde tutmaları için kaynağın sınırlı olması koşuluyla nüfuzlarını harcamalarına olanak verecektir.

Vlandialılar, küçük ülkelerden paylarını alacaklardır. Battania ve Kuzaitlerde olduğu gibi, bunlar krallığın doğuşunu vurgulamaya hizmet ederler. Örneğin, Vlandia (ve Norman) krallıklarını kuran maceraseverler ile rekabet etmek isteyen oyuncular, şanslarını Katalan ya da serbest topluluklar gibi ortaçağ ekipmanlarına dayalı Altın Domuz birliklerinde deneyebilirler.

Mount & Blade II: Bannerlord için yeni bir Faction duyuruldu

Vlandia orduları ve zırhları, 9. yy.'dan 12. yy. başlarına kadarki Batı Avrupa'ya dayanır. Bu, nispeten hızlı bir evrim dönemidir ve bize bazı dengeleme sorunları getirir. Örneğin, bu dönemdeki iki elle kullanılan kılıçlar gibi şeylere, özellikle de 1053 Civitate muharrebesindeki Swabia paralı askerlerince kullanılan silahlara, bildiğimiz kadarıyla görsel tanımlamalar ya da örnekler olmamakla birlikte metinsel referanslar vardır. İki elli kılıçlar Warband'de popüler silahlardı bu yüzden onları dahil etmemize rağmen standart bir ekipman yerine onların ancak bir kahramanın silahı olabilecek, nispeten daha ender silahlar olmalarını sağlıyoruz. 11. yy'da ve daha öncesinde arbaletlerin ne sıklıkla kullanıldıklarıyla ilgili tartışmalar olmasına rağmen kapsam yönünden yanılıyoruz. Kullanımları, Vlandialılara, Normanlar kadar etkili kale savunması vermeli. 

Ortaçağ savaş alanlarında da açıkça görüldüğü gibi, yatık mızrak taarruzu ölümcül bir taktiktir. Güçlü bir attaki iyi bir süvari tarafından kullanıldığında çok daha etkili hale gelir. Bannerlord'da, hafif ya da ağır süvari olarak uzmanlaşmak arasında bir bedel olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hafif atlar belirgin ölçüde manevra kabiliyetine sahip olacaklardır ancak fiziksel temastan çok hoşlanmayacaklardır. Ve en iyi ağır süvariler bile mızrak duvarına saldırmadan önce iki defa düşünmelililer – Normanlar bile Hastings'de kalkan duvarını yıkamamış, yerine kombine silahlar kuşanarak ve şaşırtmacalar ile duvarı aşmayı başarmışlardır. Yine de, doğru kullanıldığında, Vlandialıların gücü de ezici olabilir – sadece kendi topraklarınız yerine düşmanlarınızın topraklarına odaklanmalarını sağladığınızdan emin olun.

Mount & Blade II: Bannerlord için yeni bir Faction duyuruldu

Gelecek haftanın blogunda yazılım mühendislerimiz Dündar Ünsal ve Koray Kıyakoğlu ile konuşuyor olacağız. Dündar ve Koray, Bannerlord'un front-end (kullanıcı önyüzü) ile back-end (server) arasında verimli ve etkili bir iletişim sağlandığından emin olmak için birlikte çalışıyorlar. Sormak istedikleriniz varsa yorum kısmına yazabilirsiniz. Aralarından bir tanesini seçerek kendilerine soruyor olacağız.

Yorumlar 25
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 05:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2017 09:00
Adamlar diyorki, bunun duyurulmasının ardından iki tane gta çıktı. Nasıl büyük bir beklenti var TaleWorlds düşünsün. Warbandın, grafik ve birazda içeriği geliştirilmiş hali, şirket adına kötü sonuçlar doğuracaktır. Yeni bir krallık eklemek çözüm değil, komik çünkü birden fazla eklenmiş olması lazım.
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2017 21:07
Oyun 200 yıl öncesinde geçiyor demekle kastettiğim zaten farlı krallıkların olduğuydu. Ve
1. Oyun ilk oyuna göre daha derin
2. Grafiksel anlamda çok guzel olucak ve sistemleri zorlayacak
3. Bir savasta 800 asker bulunacak yeni gorevler var. Hikaye modu var. Daha fazla secenek var VE TÜRK YAPIMI
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2017 14:25
Asıl senin yorumun anlamsız. Warband da zaten 7 krallık yok mu? Adını değiştirince 8 krallık mı eklemiş oluyorsun? 200 değil 500 yıl öncesinde geçse ne yazar? Attan inerken yere bakıyorsanız aynı oyun bu kadar net! Gerçekçilikmiş, bildiğin saçmalık.
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2017 13:19
Warband'da 2200 saatim var bu kadar oynamamın sebebi modlar ve napoleonic wars dlc si
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2017 18:33
Arkadaşım zaten oyun ilk oyunun 200 yıp oncesinde geciyor ve farklı krallıklar var ayrıca ilk oyuna göre grafikleri süper oynaniş ellerinden gelenin fazlasini yapmislar ilk oyunu 30_40 saat oynayan birisi bu oyunu en az 100 saat oynar
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2017 13:42
yeni bir krallık değil senin oyun hakkında en ufak bir bilgin olduğunu sanmıyorum tanıtımları da izlediğini ve görmediğini biliyorum yorumun çok anlamsız yaklaşık 8 tane krallık var!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sinek93
Sinek93 1.12.2017 23:57
Co op campaign olmazsa beklenildigini karsilamicak.Arkadasimizla haritayi ele gecirme oyunu olsun
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2017 19:16
Görüyoruz coop olan oyunlardaki rezilligi bu oyunu da mahvetmeyi istiyorsunuz ben coop istemiyorum multiplayer yeter.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2017 17:27
oyunda özgürlük arttırılmalı, tüccar, yağmacı, lord, ve kral olma seçeneklerinden birinde ilerleyebiliyoruz. daha fazla eklenmesi bence iyi olur, veya bu seçenekler geliştirilmeli, ne biliyim aklıma gelmedi ama grafikten ve hikayeden ziyade oyuncular buna önem veriyo bence. bunları iletebilirsiniz
MK Okuru
MK Okuru 2.12.2017 20:29
Kaç yıldır oyunu bekliyor hele bi çıkarsınlar eksiklikleri sonra düşünürüz
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2017 21:49
bişeyler daha eklerlerse 10 seneye anca çıkar piyasaya :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.12.2017 14:27
Bunun 1incisi Ps4de Var Onu Ps4de oynuyorum Ve 2incisi Çıkarmı Ps4de Acil Cevap Çok Merak Ediyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.12.2017 13:33
Lordların o kadar darbe yiyip ölmemesi saçma bence lordlarda öldürülebilmeli bence mount and bladde en önemli eksik bu bu oyunun yeni cikan serisinde bu duzeltilmeli ölen lordun yerine başka bi lord gecmeli veya baska bisey olmali esir alinanlara işkence vb şeyler yapilabilmeli ki oyundan zevk alali
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mount & Blade II: Bannerlord için yeni bir Faction duyuruldu
İlginizi Çekebilir